Gazete Vatan Logo

Denizde ölüm korkusu!

Deniz otobüsüne Kız Kulesi açıklarında bir tanker çarptı

Denizde ölüm korkusu!

Bostancı-Kabataş seferini yapan deniz otobüsüne Kız Kulesi açıklarında bir tanker çarptı. 33 yolcu bulunan deniz otobüsünde büyük panik yaşanırken, bir personel ile sekiz yolcu yaralandı.

Bostancı’dan 33 yolcusuyla Kabataş’a hareket eden Yeditepe isimli deniz otobüsüne saat 19.20’de Kız Kulesi açıklarında ”Amur2521” adlı tanker çarptı. Çarpmanın etkisiyle 1’i İDO personeli 9 kişi yaralandı. Motoru arızalanan deniz otobüsü, Kabataş İskelesi’ne çekildi. Tahliye edilen yolculardan yaralı olanlar hastaneye kaldırıldı. Deniz otobüsünde bulunan dizi oyuncusu Onur Ay (29) ile arkadaşı Aslı Turanlı da diğer yolcular gibi büyük panik yaşadı. Hafif yaralanan Onur Ay twitter’dan bir fotoğraf paylaştı ve “İşte buradan sağ çıktık. Üst katta olduğumuz için kazayı daha az hasarla atlattık” dedi.



‘Bum diye bir ses duydum’

Bir yolcu ise “Sol tarafda oturuyordum. Sağ taraftan Üsküdar açıklarında iken ‘bum’ diye bir ses duydum. Arka kapının çıkışı olduğu gibi çöktü. İnsanlar onun altında kaldı. İki kişiye yardım ettim. Arka koltukta oturan bir kadın vardı onun durumu daha ciddiydi” dedi.



İDO: Kaptanın hatası yok

İDO Başmüfettişi Sercan Karabıyık, deniz otobüsü kaptanının hatası olmadığını belirterek ”Kaza yeri ile iskele arası kısa olduğu için ivedi yanaşma ve tahliye olduğundan kaza büyümeden sonuçlandı. Deniz otobüsü su almadı. Tanker ise demirleme bölgesine çekildi. Soruşturma sonrası ayrıntılı açıklama yapacağız” dedi. Kazadan sonra İDO hava muhalefetini göstererek seferleri iptal etti.


Büyük hasar meydana geldi

Tankerin sağ arka taraftan çarptığı Yeditepe deniz otobüsünde büyük hasar meydana geldi. Kazada alt katta bulunan yolcular yaralandı.

KAZAZEDE O ANI ANLATTI

Kabataş İskelesi'nde deniz otobüsünde meydana gelen kazada yaralanan 6 vatandaştan 2'si Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hastaneye getirilen hafif yaralı Yaşar Ali Akdoğan kaza anında büyük panik olduğunu söyledi.

Tedavisi Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ayakta yapılan hafif yaralı Yaşar Ali Akdoğan kaza anını anlattı. Kaza anında kuvvetli bir patlama olduğunu söyleyen yaralı Akdoğan, "Patlama anında tankeri gördüm. Tanker ucunu kurtarmıştı fakat sağ arkası maalesef bize çarptı. Ben çarpan ve çöken kısımda yer alıyordum. Arka tarafta ciddi yaralılar vardı." dedi.

Olayda büyük panik olduğunu ifade eden Akdoğan, ciddi bir şeyi olmadığını, hafif ağrıları olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı