Gazete Vatan Logo

DenizBank kârını yüzde 28 artırdı

DenizBank, aktiflerini 2017’nin ilk 9 ayında yüzde 24 artırarak 152 milyar TL’ye, net kârını da yüzde 28 yükselterek 1 milyar 416 milyon TL’ye çıkardı.

DenizBank kârını yüzde 28 artırdı

DenizBank’ın aktifleri, 2017’nin ilk 9 ayında yıllık yüzde 24 artarak 152 milyar TL’ye, net kârı yüzde 28 yükselerek 1 milyar 416 milyon TL’ye ulaştı. 740 şube ve 15 bine yakın çalışan ile faaliyet gösterdiklerini belirten Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, 2017 yılının ilk 9 ayında DenizBank’ın yıllık olarak konsolide bazda; mevduatının yüzde 33’lük artış ile 105 milyar TL, toplam kredilerinin yüzde 24’lük artış ile 138 milyar TL, müşteri sayısının da 11.2 milyon kişi olduğunu açıkladı.

KOBİ’ye 10 milyar TL

DenizBank’ın 20. gurur yılını kutladıklarını belirten Ateş, bugün, finansman sağladığı projelerle adından söz ettiren bir kurum konumuna geldiklerini söyledi. Türkiye’nin geleceği için stratejik öneme sahip eğitim, sağlık, enerji, altyapı, turizm, gemicilik, tarım, belediyeler ve spor kulüpleri gibi sektörlere finansman desteği sağlarken, KOBİ’lerin Türkiye ekonomisindeki yeri ve etkinliğini artırmayı da sosyal sorumluluk olarak gördüklerini kaydeden Ateş, 1.5 milyonu aşkın KOBİ’ye doğrudan sağladıkları finansal destekle son 3 yıldır bu alanda bankacılık sektörünün çok üzerinde büyüdüklerini belirtti. NEFES Kredisi, KOSGEB Sıfır Faizli Kredi ve KGF Kredileri ile KOBİ’leri destekleyen öncü banka konumunda bulunduklarının altını çizen Ateş, bu krediler ile 10 milyar TL’si KOBİ’lere olmak üzere toplamda yaklaşık 70 bin müşteriye 14 milyar TL kaynak aktardıklarını söyledi. Ayrıca Nefes Kredisi’ne Türkiye’de ilk “Evet” diyen, projede yer alan tek özel banka olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Dijitalde tam yol ileri

Bankanın dijitale ve inovasyona ilgisinin artarak devam ettiğini vurgulayan Ateş, bu kapsamda ‘Deniz’den Toprağa’ ve ‘Deniz’e Çek Gönder’ uygulamalarını hayata geçirdiklerini belirtti. Ateş, bankacılık hizmetini üreticiler için her yerde erişilebilir kılmak üzere onları tabletler ile tarlalarında ziyaret ettiklerini, şubelerini köylere taşıdıklarını anlattı.