Gazete Vatan Logo

Denizbank inovasyonda ‘hat trick’ yaptı

DenizBank Dijital Kuşak Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik, “Sektörde ilkler yaşatarak dünyanın en saygın finans ve teknoloji kurumlarından alınmadık ödül bırakmadık. Futbol tabiri ile 2014’ten bu yana her yıl çok önemli bir ödülün sahibi olarak ‘hat trick’ yaptık” dedi

Denizbank inovasyonda ‘hat trick’ yaptı

DenizBank Dijital Kuşak Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik, bankaların yanı sıra müşteriler de son dönemdeki teknolojik trendleri yakından takip ederek bilgiye anında ulaştığını belirterek, “Özellikle bankaların geleceği olan milenyum kuşağı var olan ile yetinmeyip her durumda teknoloji ve dijital alandaki trendleri belirliyor ve içerikleri hızla tüketiyorlar. Bu durumda bankacılık sektöründeki şirketler ve teknoloji şirketleri kendilerini yeni nesle hızlı bir şekilde adapte etme ve teknolojik, dijital gelişmeleri yakından takip edip iş süreçlerine kanalize etmek durumunda kalıyorlar. DenizBank olarak bizler gemimizin dümenini çok önceden dijital alana çeviren ve bunun karşılığını da ulusal ve uluslararası prestijli ödüller ile gören bir banka oldu” diye konuştu.

En yenilikçi banka

Dünyanın en saygın finans ve teknoloji kurumlarından alınmadık ödül bırakmadıklarını kaydeden Murat Çelik, şöyle devam etti:

“2014 ve 2016 yıllarında Amerikalı 85 yıllık otorite BAI tarafından sadece belli alanlarda değil, çok yaygın bir alanda inovasyon yapabilme kabiliyetimize binaen Most Innovative Bank of the Year (Dünyanın en yenilikçi bankası) seçildik. 2015 yılında ise 130’dan fazla ülkeden 3.000’in üzerinde üyesi bulunan Avrupalı otorite EFMA tarafından Global Innovator seçilerek önemli bir başarıya imza attık. Futbol tabiri ile 2014 yılından bu yana her yıl çok önemli bir ödülün sahibi olarak ‘hat trick’ yaptık. Tabii tüm bunlar belirli bir plan ve strateji dahilinde yoğun bir emeğin ürünü. 2004 yılında teknolojimizi tümüyle yeniledik, web tabanlı bir teknolojimiz oldu. İnovasyonu kurum kültürü haline getirmiş öncü bankalardan biri olarak Türkiye’de bir ilki hayata geçirerek 2012 senesinde dijital kuşak bankacılığı departmanımızı kurduk. Hizmetlerimizi müşterilerimize her zaman teknoloji ile götürmeye odaklanıyoruz, inovasyon kavramını kurum kültürünün vazgeçilmezi olarak nitelendiriyoruz. Geleneksel bankacılık faaliyetlerimizin yanı sıra inovasyon ve yaratıcılıkta lideriz. Müşterimiz, teknoloji alanındaki inovatif çözümlerimizde her daim bize yol gösterici olacak. Dijital segmentte müşterilerimizin dinamik ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Teknoloji üssü

Haberin Devamı

DenizBank Dijital Kuşak Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik, teknoloji üsleri Intertech’in sunduğu altyapı ile faaliyetlerini ilk günden bu yana tek bir portal mantığında yönettiklerini vurguladı. Çelik, “Yani müşterilerimize bireysel bankacılık, faktoring, yatırım bankacılığı fark etmeksizin tüm hizmetlerimizi tek bir çatı altında sunabildik. Intertech artık geliştirdiği teknolojileri Türkiye ve Avrupa’da birçok bankaya tedarik ediyor” diye konuştu.

Bankacılıkta ilklere imza attı

MURAT Çelik, banka olarak ilklere imza attıklarını belirterek şöyle devam etti: “Dünyada bir ilke imza atarak ilk kez Facebook’tan şube açtık, Twitter’dan kredi verdik ve SMS ile kredi başvurusu aldık. Bu yenilikler ile yetinmeyip bankacılık sektöründe çığır açan mobil ödeme sistemimiz FastPay’i geliştirdik. Bugün dijital cüzdan uygulamamız fastPay ile Internet of Things, beacon sensörler ve akıllı veri sayesinde müşteri özelinde kampanyalar gönderebilir, özel indirimler tanımlayabilir ve hatta üye işyerlerinde beacon teknolojisi ile ödeme yaptırabilir durumdayız. Şubelerimizin kapısından içeri adımını atan fastPay kullanıcılarımıza otomatik olarak sıra numarası veriyoruz. Aynı zamanda marketten akaryakıta, restorandan ulaşıma kadar birçok alanındaki kampanya ile kullanıcılarımıza özel, farklı ve hızlı bir ödeme deneyimi yaşatıyoruz. Bunun yanında müşterilerimizin cüzdanlarının yerine geçebilecek Deniz Kabuğu mobil uygulamamız ile müşterilerin kartvizit, fotoğraf ve kartlarını, şifrelerini saklayarak onlara hayatı kolaylaştırmaya devam ediyoruz.”

Haberin Devamı