Gazete Vatan Logo

Denizbank 124 milyar liralık krediye ulaştı

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, 737 şube ve 15 bine yakın çalışanı ile faaliyet gösteren bankanın konsolide aktiflerinin 2016 sonunda yüzde 20 artarak 136 milyar liraya, net kârının 1.4 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Denizbank 124 milyar liralık krediye ulaştı

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, 737 şube ve 15 bine yakın çalışanı ile faaliyet gösteren bankanın konsolide aktiflerinin 2016 sonunda yüzde 20 artarak 136 milyar liraya, net kârının 1.4 milyar liraya ulaştığını açıkladı. Ateş’in yaptığı açıklamaya göre, DenizBank’ın konsolide bazda mevduatı yüzde 27’lik artışla 90.6 milyar TL’ye, toplam kredileri yüzde 21’lik artışla 123.8 milyar TL’ye yükseldi. Müşteri sayısı 1.2 milyon kişi artırarak, 10.3 milyon kişiye çıktı.

Ateş, Türkiye ekonomisinin can damarı olan KOBİ’lere desteklerini önceki yıllarda olduğu gibi 2016’da da artırarak sürdürdüklerinin altını çizdi.

1.4 milyon KOBİ’ye doğrudan sağladıkları finansal destekle, son 3 yıldır bankacılık sektörünün çok üzerinde büyüdüklerini belirten Hakan Ateş, toplam kredileri içerisinde yüzde 21’lik paya sahip KOBİ’lere yaptıkları her türlü yatırımın Türkiye ekonomisinin geleceğine hizmet ettiğine inandığını belirtti.

Memleket meselesi

Hakan Ateş, KGF teminatlı kullandırdıkları toplam kredi tutarının 2.1 milyar TL’ye ulaştığını ve Nefes Kredisi’nden yaklaşık 10 bin müşterinin faydalandığını aktardı. Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine katkı sağlamayı sosyal sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Ateş; “2023 yılında 100 yaşına basacak olan Cumhuriyetimiz için hayati önem taşıyan pek çok projenin ana finansörü konumunda yer alıyoruz. Geçtiğimiz 10 yıl içinde 300’den fazla proje için yaklaşık 20 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman sağlamış olduk. Parlak yarınlarımız için yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ateş, DenizBank’ın en büyük pazar payına sahip özel banka konumunda olduğu tarımı desteklemeyi memleket meselesi olarak gördüklerini vurgulayarak, “1 milyonu aşan üretici, 8.1 milyar TL tarım kredisi büyüklüğümüz ve özel bankalar arasında yüzde 37’yi geçen pazar payımız ile sektörün lider özel bankasıyız” dedi.