Gazete Vatan Logo

Deniz ulaşımına lodos engeli!

Marmara ve Ege'de...

ÇANAKKALE’de, saatteki hızı 70 kilometreyi bulan şiddetli lodos nedeniyle, Gökçeada ile Bozcaada ilçelerine deniz ulaşımı yapılamadı.

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan şiddetli lodos, Gökçeada ile Bozcaada İlçesi’nde deniz ulaşımının büyük ölçüde durmasına yol açtı. Boğazda ulaşım Çanakkale-Kilitbahir ve Çanakkale-Eceabat hatlarında güçlükle sürdürülüyor. Çanakkale Boğazı’nda saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına küçük tonajlı yük gemilerinin de boğaz geçişi yapmalarına engel oldu.

Fırtına nedeniyle çok sayıda geminin, Kuzey Ege Denizi’nde Bozcaada Ayazma Koyu’nda, boğazın Marmara denizi girişinde ise Gelibolu Doğanaslan Mevkii’nde demir atarak fırtınanın etkisini yitirmesini beklemeye başladığı belirtildi. Bugün saat 08.00’den bu yana adalara ulaşımı durduran lodos fırtınası, saat 11.00’den itibaren de Gelibolu-Lapseki hattında deniz ulaşımının durmasına neden oldu.

Meteoroloji müdürlüğü yetkilileri Boğazda ve Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan fırtınanın gece şiddetini arttırmasının beklendiğini açıkladı.

Haberin Devamı