Gazete Vatan Logo
Magazin Deniz kokan konserler

Deniz kokan konserler

Doğuş Grubu’nun kurucu destekçisi olduğu 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali bu yıl 20-27 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’da. Festivalin açılışı ise İdil Biret ile yapılacak...

Deniz kokan konserler

DMarin Klasik Müzik Festivali Ağustos ayında yenilenmiş çehresi ile müzis tutkunlarının karşısına çıkacak. Festival, Londra Oda Orkestrası, Vladimir Ashkenazy, Daniel Kharitonov, Lucienne Renaudin-Vary, Fazıl Say, Monica Molina, Bilkent Senfoni Orkestrası, İbrahim Yazıcı, Nazım Hikmet Korosu, Zürih Tonhalle Orkestrası, Lionel Bringuier, Gautier Capuçon, Patricia Kopatchinskaja ve Lura gibi dünyaca ünlü sanatçıları ve orkestraları ağırlayacak.

Festival son zamanlarda lokal değil de ulsulararası anlamda adını duyurmaya çalışıyor. Amaç bir bakıma da kültür ve turizmi bir arada tutabilmek. Festival Bodrum’da tatile gelmiş ziyaretçilerin sadece plajda yatıp güneşlenmek yerine kültürel anlamda da ufuklarını geliştirmesini sağlıyor. Bu değişim geçen yıl itibariyle iyice kendini göstermeye başladı. Geçen yıl festivale yeni sahalar da eklendi. Gümüşlük mesela festival rotasına girdi. Festivalin Sanat Danışmanı Jasper Parrott değişimi şu sözlerle anlatıyor:

Gençler ile buluşun

“Programa katkıda bulunurken amacım uluslararası isimlerle, genç Türk müzisyenleri bir araya getirmekti. Bu sıradan gelebilir size ama bu tarz işbirlikler festivali üst düzeye taşıyan noktalardandır. Mesela Londra Oda Orkestrası‘na eşlik edecek olan Daniel Kharitonov ve Lucienne Renaudin-Vary adlı gençleri katiyen kaçırmayın. Çünkü uluslararası bir kariyerin başlangıcına şahit olacağınızın garantisini verebilirim. Festivalin çok kültürlü programı zaten yaşadığımız dünyayı temsil ediyor. Müzik çatışmaları göstermemeli, yeteneklerin birleşmesini temsil etmeli. Genç Türk müzisyenler bu tarz festivaller sayesinde statü kazanacak. Düşünsenize tatil merkezinde hem de marinada beş bin koltuklu bir konser alanını tıklım tıklım dolduruyorsunuz. Bunun avantajlarını yaşamalısınız.”

Haberin Devamı

Fazıl Say ve Genç Yıldızlar ilk kez bir arada

Fazıl Say, 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’ndeki ilk konserinde 22 Ağustos’da genç müzisyenlerle Bodrum Kalesi’nde festivale özel bir projeyle yer alacak. Günümüzün önde gelen müzik festivallerinde konserler veren Dorukhan Doruk, festivalde Say’ın klasikleri arasında yer alan “Dört Şehir” Piyano ve Viyolonsel Sonatı’nı seslendirecek. Geleceğin en parlak kemancılarından biri olarak gösterilen Berfin Aksu, Say’ın piyano ve keman sonatını seslendirecek. Piyanist Iraz Yıldız, konserde seyircilere sürpriz bir program sunacak. Konserin şan solistleri, Seda Taşpınar, Uğur Okay ve Gülcan Değirmenci...

Haberin Devamı

Gün batımı ve sabah konseri

İzleyicilerin büyük beğeniyle karşıladığı Gün Batımı ve Sabah Konserleri, 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nde de devam ediyor. Triopax, Ferhat Can Büyük, Çellistanbul, Emre Engin, Cansın Kara ve Oxana Shevchenko, Aziz Baziki önderliğinde Mavi Quintet, Boğuç Fagot Quartet, Ayşe Şenogul, Mehmet Ariç, Ezgi Anıl’ın konserleriyle festival programı renklenecek. “Antik Şehrin Kapısı” olarak anılan Mindos Kapısı’nda 27 Ağustos Cumartesi saat 20.00’de Ezgi Anıl’ın solistliğinde gerçekleşecek “Paquito” Trio konseri festival katılımcılarına farklı bir deneyim sunacak.

Haberin Devamı

Yemek ve sinemanın ahengi

Festival bu yıl D-Marin Turgutreis ve Bodrum Kalesi’nin dışına çıkarak Adasofra, Gümüşlük Eklisia Kilisesi ve Şevket Sabancı Parkı ile tüm Bodrum’a yayılacak. Festivalde, Sahne İstanbul koordinatörlüğündeki çocuk atölyeleri, açık hava film gösterimleri, d.ream Akademi ile yemek atölyeleri ve büyüklere masal dinletileri festival takipçilerinin takviminde yer alacak. Ayrıca, Gaia Gallery küratörlüğüyle festival boyunca gerçekleşecek karma sergi herkese Bodrum’u kültür, sanat ve müzik ile deneyimleme fırsatı sunacak.