151 vekil bankaların kara listesinde!

Mecliste 2004 yılının son tartışması maaşlar oldu. Milletvekilleri zam istedi ama Başbakan Erdoğan "Hayır" dedi. Zam isteyen milletvekillerinin gerekçeleri arasında bir madde vardı ki oldukça ilginç

Haberin Devamı

Mecliste 2004 yılının son tartışması maaşlar oldu. Milletvekilleri zam istedi ama Başbakan Erdoğan "Hayır" dedi. Zam isteyen milletvekillerinin gerekçeleri arasında bir madde vardı ki oldukça ilginç. Halen Meclis'te bulunan 151 milletvekili kredi kartı borçları yüzünden bankalarının "kara listesine" girmiş. Limitlerini aşan milletvekilleri borçlarını ödemek için başka bankalardan kredi çekmeye başlamışlar. Hatta aralarında 40 milyar kredi çekip banka borcunu kapatanlar varmış. Özetle, yıllardır vatandaşın başına gelen bu defa onların başına geldi. Kredi kartları ve faizler milletin vekillerini fena yaktı.

Hem Baba, hem doktoru alçıyla geziyor
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur ayağını burktu. Aylin Hanım'ın lifleri koptu ve takıp çıkarılıbilen bir alçıyla gezmeye başladı. Demirel ile Moldova'ya giderken alçısını da yanına aldı. Cesur ayak ağrısıyla uğraşırken bu defa Baba aynı ayağını burktu ve kemiği kırıldı. Demirel de doktoru gibi şu sıralar plastik bir alçı ile dolaşabiliyor. Güniz Sokak'a geçmiş olsun!

Önce alışveriş sonra istifa!
AKP Adana milletvekili Reyhan Balandı ''Namus meselesi'' yüzünden istifa etti. Balandı Başbakan'ın önüne istifasını ilk koyduğunda Başbakan Erdoğan ortamı yatıştırmak için kendisini Brüksel'e götürmüştü. Balandı, Brüksel'de toplantılara pek katılmadı. Şehri gezdi, alışveriş yaptı. Son gün ise gülerek Erdoğan ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Stresini pek atamamış olsa gerek ki dönüşte istifayı bastı.

Tapulu şelalesi var!
Yanlış okumadınız, insanın tapulu evi, arsası olabilir. Şelalesi olamaz mı? CHP Ankara Milletvekili İsmet Çanakçı'nın kendisine ait, tapusu bile olan şelalesi var. Çanakçı aslen Erzincanlı. Ve Tercan'da bulunan Günlevik Şelalesi'nin sahibi. Eşinin mirası olan şelaleyi seven Çanakçı burada vakit geçiremiyor. Ama memlekete gittiğinde uğramadan dönmüyor.

Çenemi tutmamı nasip eyle yarabbi!
Meclis'te ilk hac yolcuları belli oldu. Muhalefet kulisinde asılı duran Atatürk'ün üniformalı resmini eleştiren ve AKP'den uyarı alan Hüsrev Kutlu da hac yolcuları arasında. AKP Adıyaman Milletvekili Kutlu'ya şu sıralar arkadaşlan bu yüzden epeyce takılıyor. Kutlu'ya en çok önerilen ise, "Şu dilime sahip olayım" diye bol bol dua etmesi.

Nazara geldi
Yargıtay eski Başkanı Eraslan Özkaya, Çakıcı-Yargı-MİT üçgeninde gündeme bomba gibi düşmüştü. Artık emeklilik günleri yaşayan Özkaya başkanlığı bıraktıktan sonra ilginç bir rozet takmaya başladı. Özkaya'nın rozeti nazar boncuğu şeklinde. Eski Yargıtay Başkanı ceketinin yakasından rozetini hiç çıkarmıyor. Galiba nazara geldiğine inanıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR