Hattat itiraz etti, vinçli otelin satışı durduruldu

Haberin Devamı

ANKARA - İşadamı Ahmet Hattat’a ait olan ve yapımı 30 yıldır bitmeyen tepesindeki vinciyle ünlü otelin satışı durduruldu. Geçtiğimiz günlerde 349 milyon TL bedelle satışa çıkarılan otelin satışının durdurulmasına karar verildi. Hattat VATAN’a, “Sayın Demirel’in ünlü bir lafı vardır. Keser döner sap döner. Gün olur hesap döner. Orada yaşananları bir gün anlatacağım” dedi.

Gaziosmanpaşa’da inşaat halinde duran otel, geçtiğimiz günlerde Ankara’daki Gayrimenkul Satış İcra Müdürlüğü 22’nci İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. “Üzerinde vinç unutulan otel” iddiasıyla ünlenen 35 katlı, 263 odalı, 19 bin metrekarelik alanda kurulu Otel, AVM ve kongre merkezinden oluşan bina kompleksi inşaatı için 394 milyon 84 bin TL tahmini bedel belirlendi. 9 Ocak’ta yapılacak açık artırmada belirlenen bedeli ödeyecek alıcı çıkmaması durumunda satışın 19 Ocak 2012’de yapılması öngörüldü.

Ancak Ahmet Hattat hukuki yollardan satışa itiraz etti. Önceki gün Hattat’ın itirazı değerlendirildi ve Gayrimenkul Satış 22. İcra Müdürlüğü, otelin satışının durdurulmasını karara bağladı.

Temeli 1991’de atılan, 3 yıl sonra kaba inşaatı tamamlanan otel, Hattat kardeşlerin arasının açılması yüzünden başgösteren nakit sıkıntısı nedeniyle o tarihten bu yana tamamlanamadı. Devletten teşvik almak için yapılan başvuruların sonuç vermemesi üzerine Ahmet Hattat, 2001’de gayrimenkullerinin bir kısmını satarak otel inşaatına aktardı. İnşaatı için 105 milyon dolar harcandığı belirtilen otel için STK’lar dava açtı ancak Danıştay inşaatın devam etmesine karar verdi. Son olarak Grand Hyatt Otel olması gündeme gelen otel, borçların ödenmemesi üzerine icra yoluyla satışa çıkarıldı. Gayrimenkul Satış İcra Müdürlüğü tarafından otel ve işhanı için 394 milyon 84 bin lira tahmini bedel biçildi ve satış için ilan edildi.

Ankara’nın yüksek semtlerinden birinde bulunduğu için kentin bir çok yerinden görülebilen otel, tepesindeki vinçle ünlendi. Vinçin binanın üzerinde unutulduğu iddiaları şehir efsanesi haline geldi. Ancak işadamı Hattat, bu konudaki iddiaları doğrulamadı ve vinçin binanın asansörleri yerleştirildikten sonra söküleceğini söyledi. Hattat asansörlerin motorlarının binanın çatısına konacak olması nedeniyle vinç gerektiğini de ifade etti.

DİĞER YENİ YAZILAR