Gazete Vatan Logo

Deniz Feneri'ni emsal gösterdi!

"İnternet Andıcı" davasının tutuklu sanığı emekli Albay Dursun Çiçek, Deniz Feneri soruşturmasında gerçekleşen tahliyelerin yargılandığı davaya da emsal olmasını istedi. Çiçek, "Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 'Tüm çabamız, daha bağımsız ve tarafsız yargının oluşturulmasıdır' demiştir. Demek ki Bakan Ergin’in şüpheleri var. İnsanlar 30-40 aydır tutuklu. Bu insan odaklı bir anlayış değildir. Bunun nasıl bir anlayış olduğunu size bırakıyorum" dedi.

"İrticayla Mücadele Eylem Planı" davasıyla birleştirilen "İnternet Andıcı" davasının 42. duruşmasının görülmesine devam ediliyor. Silivri Cezaevi’ndeki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar emekli Albay Dursun Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral Mehmet Eröz ve tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Bu dava kapsamında tutuksuz yargılanan ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Hasan Ataman Yıldırım ile birlikte 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na atanan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile kırmızı bülten ile aranmasına karar verilen Bedrettin Dalan’ın da aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanık ise duruşmaya gelmedi. Avukat ve sanıkların taleplerinin alınacağını belirten Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, talepler kısmında sanıklara ve avukatlara tanınan sürenin ise 15 dakika olduğunu hatırlattı. Söz almadan oturduğu yerden bağıran sanık Serdar Öztürk ise savunma hakkının kısıtlandığını belirtterek karara itiraz etti.

"EVET BİZ ÖRGÜT ÜYESİYİZ"

Talepler kısmında konuşan emekli Albay Dursun Çiçek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığını söyleyerek, 18 aydır tutuklu olduğunu belirtti. Sözde İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nda parmak izinin bulunmadığını altını çizen Çiçek, 35 yıl TSK’da çalıştığını ve emekli olduğunu söyledi. Çiçek, "Biz bu ülkenin güvenliğini sağlayan, bu ülkeye hizmet eden TSK’nin üyesiyiz" diye konuştu.

"DEMEK Kİ BAKAN ERGİN’İN ŞÜPHELERİ VAR"

Masum insanların özgürlüğünün elinden alınmasının doğru olmadığını savunan Çiçek, "Silivri’de benim ve ailemin acı çekmesine neden olanların da yaşadığımız acının 10 katını çekmesini Yüce Allah’dan dilerim" dedi. Dursun Çiçek, "Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ’Tüm çabamız, daha bağımsız ve tarafsız yargının oluşturulmasıdır’ demiştir. Demek ki Bakan Ergin’in şüpheleri var. İnsanlar 30-40 aydır tutuklu. Bu insan odaklı bir anlayış değildir. Bunun nasıl bir anlayış olduğunu size bırakıyorum" diye konuştu. "Bir kalemde terörist ilan edildik" diyen Çiçek, Deniz Feneri soruşturması kapsamında üç aydır cezaevinde tutuklu bulunan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman dahil 6 kişi serbest bırakılmasına da değindi. Çiçek "Umarım Deniz Feneri soruşturmasında gerçekleşen tahliyeler bu dava içinde emsal olur" diye konuştu. Talepler kısmında konuşan albay Ziya İlker Göktaş, Serdar Öztürk ve Hasan Ataman Yıldırım da tahliyesini istedi. Duruşmaya ara verildi.

Haberin Devamı