Gazete Vatan Logo

Deniz’de bir fire daha...

Tuğamiralden YAŞ’a 2 ay kala sürpriz istifa

DENİZ Kuvvetleri Komutanlığı’nda Lojistik Başkanı olarak görev yapan Tuğamiral Gündüz Alp Demirus’un istifa ettiği öğrenildi. Geçen yıl Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifasının ardından kuruma istifa dilekçesi verdiği ancak son anda ikna edilen Demirus’un bu yıl istifası kabul edildi. Demirus’un olağan koşullarda Ağustos’taki YAŞ toplantısında emekli olması bekleniyordu.

Tümamiral olacaktı

Balyoz davasının ardından tutukluluklar ve istifalarla sarsılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dün bir fire daha verdi ve Lojistik Başkanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus istifasını sundu. Demirus, geçen yıl ağustos ayında Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’ndan Lojistik Başkanlığı’na getirilmişti. İstifa etmeseydi bu yıl tümamiralliğe terfisi görüşülecek olan Demirus’un emekli edilmesi bekleniyordu. Görevi sırasında Silivri’deki Balyoz davalarını izleyen ve sıklıkla askeri cezaevlerinde bulunan tutuklu silah arkadaşlarını ziyaret eden Demirus’un bir süre önce yaşamını yitiren Kurmay Albay Murat Özenalp ile de arasının çok iyi olduğu öğrenildi.

Casusluktan yargılanıyor

Tuğamiral Demirus, İzmir merkezli Askeri Casusluk davasında da 192 nolu sanık olarak yargılanıyor. Hakkında yurtdışı çıkış yasağı bulunan Demirus’un aynı davanın sanıklarından Engin Karaten ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

İddinamade, ‘Pandora’ adı verilen dosyada gizli yürütülen denizaltı modernizasyonu ile ilgili hazırlanan projenin bulunduğu, son kaydedilmenin ise Demirus tarafından yapıldığı yer alıyor.

Haberin Devamı