Gazete Vatan Logo

Deniz Baykal nabız turuna başladı!

CHP'nin yerel seçimlerde yaşadığı hezimeti sert sözlerle eleştiren Deniz Baykal, geçtiğimiz günlerde parti içindeki muhaliflerle kurduğu temasın ardından 'araziye' indi. Ankara'da Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'la birlikte kahvaltıda buluşan Baykal, esnaf turunda partilileri ziyaret ederek nabız yokladı.


Bir kaset skandalı ile koltuğunu terk eden CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal, parti içindeki muhalif bazı gruplarla geçtiğimiz hafta yaptığı iki ayrı görüşmenin ardından nabız yoklama turlarına başladı. 30 Mart yerel seçimlerinde alınan kötü sonuçların ardından partisini memleketi Antalya'dan sert bir dille eleştiren Baykal, CHP raporlarında başarı öyküsü olarak dillendirilen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile kahvaltıda biraraya geldi. İki yıldan bu yana parti içindeki entrikalara rağmen ikinci kez teşkilatın tercihi ile aday gösterilen ve CHP'nin seçimlerden sonra hazırlattığı 550 sayfalık seçim sonuç raporlarında 'başarı öyküsü'ne imza attığı belirtilen Fethi Yaşar ile görüşmesinde Baykal, seçimler öncesi izlenen yola ilişkin Yaşar'dan bilgi aldı.

BİRLİKTE ESNAF ZİYARETİ

Yaşar'ı yakın arkadaş grubuyla birlikte ziyaret eden Baykal'ın, 'başarı öyküsü' olarak sunulan Yenimahalle'de nabız yokladığı ifade ediliyor. Alınan bilgilere göre, kahvaltılı toplantıya katılan CHP'li milletvekilleri Osman Kaptan, Arif Bulut, Yıldıray Sapan, Metin Lütfi Baydar ve Yılmaz Ateş sık sık değerlendirme notları aldı. Ankara Hurdacılar Sitesi'nde yapılan kahvaltının ardından Fethi Yaşar, Baykal'ı Yenimahalle'deki bölge esnafıyla buluşturdu. Baykal, Yaşar'ın başkan olmadan önce de dürüst ve başarılı biri olduğunu, başkan olduktan sonra da hiç değişmediğini söyledi. Yaşar'ın tekrar kazanmasına sevindiğini ifade eden Baykal, 'Yenimahalle, 5 yıl daha güzel hizmetler alacak. Başarılarının devamı diliyorum' dedi.

TEŞKİLATLA SÜREKLİ DİYALOG HALİNDE

Son seçimlerin ardından alınan sonuçları sert bir dille eleştiren Baykal'ın 'nabız turları'na devam edeceği öğrenildi. Diğer taraftan geçtiğimiz hafta parti içindeki Ulusalcı kanattan bazı isimlerle biraraya geldiği öğrenilen Baykal'ın istediği desteği tam anlamıyla bulamadığı, ancak parti içinde ikiye bölünen Ulusalcı vekillerle görüşme trafiğini sürdüreceği belirtiliyor. Temmuz ayında yapılması gereken ancak cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle bir yıl ötelenecek olan CHP'nin 35. Olağan Kurultayı ve parti içinde tartışılmaya başlanan Tüzük Kurultayı konusunda teşkilatlara kurmayları aracılığıyla nabız yoklatan Baykal'ın, hali-hazırda 32 il teşkilatı ile temasta olduğu kaydediliyor.

Bana isim verin

Cumhurbaşkanı adayının henüz netleşmediği CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin il başkanlarıyla biraraya geldi. Yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin takvimin de ele alındığı öğrenildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşması ile başlayan toplantının ilk bölümünde yerel seçimler ve partiye üye aidatları gibi konular görüşülürken, öğleden sonraki ikinci oturumda ise Çankaya Köşkü için yarışacak muhtemel isimler üzerinde tartışıldı. Kılıçdaroğlu, Köşk seçimleri için il başkanlarından 3 isim bildirmelerini istedi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda il başkanlarının hangi isimleri bildirdiğinin netleşmesiyle birlikte, Çankaya adayı için partideki genel eğilimin ortaya çıkması bekleniyor.

(YeniŞafak)

Haberin Devamı