Gazete Vatan Logo

Deniz, kum ve intifada!

Hamas Filistinli çocuklar için yaz kampı kurdu. Sabahın ilk ışıklarıyla uyanan yaşları 8 ile 18 arasında değişen çocuklar Kuran öğrenip denize giriyor

Yaz sıcaklığının iyiden iyiye kendini hissettirdiği bu dönemlerde, dünyanın dört bir yanında milyonlarca aile çocuklarını yaz kampına gönderiyor. Çocuklarının okulun yorgunluğunu atıp İngilizce, bir spor dalı öğrenmelerini istiyor. Ancak 60 yıldır işgal altındaki Gazze’de silahların ve bombaların gölgesinde yaşayan çocuklar için durum biraz farklı. Onlar, diğer ülkelerdeki yaşıtları gibi yaz kamplarına gitseler de, yeni bir dil ya da spor yerine silahlı direnişi öğreniyor. Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas, bu yaz da, bölge genelinde 200’den fazla kamp düzenledi.

Tek tip üniforma

Çocukların Hamas armalı tek tip tişört ve şapka giydiği kamplarda gün güneşin ilk ışıklarıyla birlikte başlıyor. Kahvaltıdan sonra, Kuran eğitimi veriliyor. Daha sonra da denize giriliyor. Öğle arasından sonra da spor başlıyor. Çocuklar, ağabeylerinden yakın dövüş teknikleri ve güreş öğreniyor. Silahlı eğitim sırasında, öğretmenler, “Siz kimsiniz” diye bağırıyor. Çocuklar hep bir ağızdan “Canavarız” diyor. Daha sonra da “İntikam istiyoruz. Nerede olurlarsa olsun, Siyonistleri bulacağız” marşlarıyla gün sonra eriyor. Hamas Merkezi Yaz Kampları Komitesi’ne göre Gazze’deki 800 kampta 150 bin Filistinli çocuk bulunuyor. Örgüt, kampları “Siyonist işgale karşı Gazze’deki insanların çevikliğini ve sadakatini canlı tutmak için” düzenlediğini söylüyor.

Haberin Devamı