Gazete Vatan Logo

Denim hikayesinde yeni bir sayfa

Denim kumaş üreticisi ORTA Anadolu, kısa süreli bir sunum için İstanbul’da karşımıza çıkıyor. Görünürlüğe yatırım yapmayı hedefleyen yaratıcı ve yenilikçi markanın hikayesiyle denim dünyasında yeni bir sayfa açıyoruz.

Denim hikayesinde yeni bir sayfa

Her koleksiyonunu takip ettiğimiz, haftada birkaç kez kataloglarına baktığımız, indirimlerde kapısında kuyruk olduğumuz hızlı tüketim moda markalarının denim kumaşlarında imzası bulunan ORTA Anadolu markasının Genel Müdür Yardımcısı Ebru Debbağ, denim kumaş mirasını geleceğe taşımayı hedeflediklerini vurguluyor. Denim kumaşın kendi duruşunu yarattığını, müzikle, politikayla ve modayla entegre olduğunu söyleyen Debbağ, denimin özüne döneceğinin sinyallerini vererek şöyle diyor; “Günümüzde denim kumaşı başka ürünlere benzetip duruyoruz. Kimi zaman sportif olduğunu söylüyoruz, kimi zaman kaşmir kadar yumuşak olduğundan bahsediyoruz, kimi zaman pijama kadar rahat olduğunu iddia ediyoruz. Ancak, denimi kendi gibi tanımlamıyoruz. İşte biz bu koleksiyon aracılığıyla dünyaya denimin gerçeklerini yeniden hatırlatmayı amaçlıyoruz”.

Denim kumaşı uzun yıllardır, nice farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Bu birikimden yola çıkan bazı markalar, vintage denim kullanımlarıyla zenginleşen yeni koleksiyonlara imza atıyorlar. Sezonda 70’lerin geri dönüğünü söylediğimizde, paçaları bollaşan denim pantolonlar gözümüze ilişiyor. 90’ların pop kültürünü ve asi bir dokunuşu simgeleyen denim ceketler, sokak stilinin yeni yıldızı. Yani denim, geçmişte olduğu gibi günümüzde de hakimiyetini sürdürüyor. Peki yagelecekte?

Haberin Devamı

Geçmişten Geleceğe Trend Avı

Londra’da yer alan ve şimdiden giyim tarihine adını yazdıran The Vintage Showroom erkek giyimi konusunda dünya çapında bilinen bir referans. The Vintage Showroom, Douglass Gunn ve Roy Luckett tarafından hayata geçirilmiş bir danışmanlık şirketi. İkilininin çeşitli araştırmalar sonucunda derlediği 19. ve 20. yüzyıla ait tasarım ürünleri Londra’da iki farklı noktada sergileniyor ve sadece özel randevuyla incelenebiliyor. Şirketin arşivlerinde yer alan görünümlerden seçilen bazı modeller ORTA Anadolu denim kumaşları kullanılarak yeniden yaratılmış. İstanbul’da yer alan küçük bir atölyede üretilen bu denimgörünümler İtalya’da yıkanmış, işlenmiş ve son haline getirilmiş. Gelecekte galaksiler arası kabileler halinde yaşayacağımız fikrinden yola çıkan kapsül koleksiyon, önümüzdeki günlerde New York’ta sergilenecek.

Haberin Devamı

Denim kumaşa teknolojik dokunuşlar

Farklı şekillerde yıkanan, işlenen ve tasarımlara entegre edilen denim kumaşı, gelişen teknoloji sayesinde giderek daha kullanışlı hale geliyor. Modern dünyanın rahatlığı ve konforunu arayanlar için ideal sayılabilecek rahat kesimler veya esnek kumaşlar bir yana, ileri teknoloji ürünü denim kumaşlarla hazırlanan tasarımların, insan bedeniyle birleşerek ürünü geliştirdiğine şahit oluyoruz. Örneğin, satın aldığınız bir denim ürünü giyiyorsunuz ve akıllı kumaş bunu fark edip aktive oluyor. Kumaşın içerisindeki özel kristaller kırılıyor ve cilde nem vermeye başlıyor. Karşınızda, selülit görünümünü giderme özelliği olan bir pantolon. Mucize gibi, değil mi?