Gazete Vatan Logo

Denim her yerde

Yeni sezonun en hit parçasının 90’lardan gelen kot ceketler olduğunu düşünüyorsanız aldanıyorsunuz. Tulumdan mini eteğe denim 2018’de usta işçilikle geri dönüyor.

Denim her yerde

Kovboyları anımsatsa da denim yani kot kumaşı kış aylarından ilkbahar ve yaza sıçrayacak bir hamleyle podyumlara geri döndü. Calvin Klein’in kreatif direktörü Raf Simmons özellikle podyumunda kokteyl elbiselerinden ceketlere denimi en aktif kullanan isimlerden biri oldu.

Dior gibi önemli bir marka da el işçiliğini, püskülleri, parlak detayları bir araya getirerek denimi yani sokakla bağdaşan bir kumaşı lüks moda haftalarında kullandı. Denim almanın bu süreçte yeni kuralları da oluştu. Muhteşem kesimler, oversize modeller, yırtık, işlemeli, fermuar detaylı denimler her yerde karşımıza çıkmaya başladı.

Gardırobunuzda olması gereken 7 denim parça

Denim eşofmanlar

Denim sweatshirtler yayılmıştı ama eşofman altı olarak düşünmediyseniz önümüz bahar diyerek kesinlikle bir tane edinmelisiniz.

Vintage kotlar

Mom Jean ya da boyfriend Jean artık hepsi vintage denim adı altında toplanıyor. Paçalarını kıvırın spor ayakkabı ya da stiletto ile giyin çıkın.

Kalın paçalar

İster boru paça ister skinny olsun denim kumaşından kotların katlanmış görüntülü kalın paçalı olanları makbul.

Haberin Devamı

Baskılı ya da desenli

Bohem havasıyla geri dönen denim kumaşına en çok yakışan şeylerden biri baskı ve desenler. Sizi zamanda eskiye götürecek olsa da işi bir baskı ve ya desen sıradan kot kumaşını bir sonraki seviyeye taşıyor.

Asimetrik

Simetriye dikkat edenleri zor bir dönem bekliyor. Asimetrik kesimli denim ceket ve pantolonlar sizin bile radarınıza girecek ve almak isteyeceksiniz.

Yeniden kullanım

Denim pantolon, ceket ve gömlekleri bu sezon sanki birkaç hayat yaşamış ve yeniden günümüze gelmiş gibi kullanımlarda da göreceğiz. Birden çok denim kumaşının yer aldığı kıyafetler revaçta.

İşçi dönemi

Tulumlar bildiğiniz tulumların dışına çıkıyor. Kendinizi bir pilot gibi de hissedebilirsiniz, belediyede çalışan bir işçi gibi de. Ama önemli olan işçi görünümlü tulumunuzu neyle kombinlediğiniz, unutmayın.