Gazete Vatan Logo

Denge'nin anketine göre 3 parti barajı geçti!

Denge'nin anketine göre 3 parti barajı geçti!

20 yılı aşkın süredir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşlarından olan Hüseyin Besli, Akşam'daki köşesinde Denge Ararştırma'nın seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesine yer verdi.

Denge Araştırma’nın en son yaptığı ve Hasan Basri Yıldız’ın medya aracılığıyla sonuçlarını kamuoyuna açıkladığı araştırma üzerine görüş alış verişinde bulunan Besli, yazısında anketle ilgili çarpıcı bir detayı okuyucularıyla paylaştı.

İşte yazıdan öne çıkan bölümler; Her seçim sürecinde Hasan Basri bizleri bir iki kez davet eder ve bizler gidişat hakkında hem bilgilenmiş olur hem tahlillerde, çıkarsamalarda bulunuruz. Sadece kuru rakamlarda sunmadı. Rakamların arkasındaki dinamikleri, algıları, psikolojik durumu, sosyolojik akışı bir bilim adamı titizliğiyle, bir dava adamı hassasiyetiyle ortaya koydu. Bu kez de öyle yaptık. Rakamların derinliklerine inmeye, grafiklerin arkasını görmeye çalıştık.

YÜZDE 60 AK PARTİ'Yİ TEK BAŞINA İKTİDAR GÖRMEK İSTİYOR

Gördüklerimizin özeti şu: Muhalefet 7 Haziran seçimlerinde de avucunu yalamak mecburiyetinde kalacak gibi. Hasan Basri’nin kamuoyuna açıkladığı, bugün itibariyle hangi partinin ne kadar oy alacağının yanında; “Hangi partinin tek başına iktidar olmasını istersiniz?” sorusuna, halkın %60’ı Ak Parti diye cevap vermektedir. Yani 7 Haziran seçimlerini de Ak Parti her iki kişiden birinin oyunu alarak kazanacaktır. Durum bu. Göreceğiz.

Haberin Devamı

ANKETTE 3 PARTİ BARAJI GEÇTİ