Gazete Vatan Logo

Deneyap Türkiye sınav başvurusu 2020 | Başvuru ve sınav tarihi!

Türkiye'nin teknolojik kalkınma programı Deneyap Türkiye Atölyesi, teknoloji alanında öğrenci yetiştirme ve eğitim verme amaçlı kuruldu. Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon olmak üzere toplam 12 ilde açılan atölyelere başvurular yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte Deneyap Türkiye sınav başvurusu 2020 hakkında merak edilenler…

Deneyap Türkiye sınav başvurusu 2020 | Başvuru ve sınav tarihi!

Teknoloji alanında öğrenci yetiştirme, eğitme amacıyla Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışması sonucu kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi Projesi 2020 başvuruları yakından takip ediliyor. Geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişeceği Deneyap Teknoloji Atölyelerinin ilk kısmı, Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon olmak üzere toplam 12 ilde açılıyor. Peki, Deneyap Türkiye sınav başvurusu ne zaman?

DENEYAP TÜRKİYE SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne başvurular 6 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

DENEYAP SINAVI NE ZAMAN?

Deneyap Türkiye sınavı 9 Şubat 2020 tarihinde saat 10’da yapılacak. Sınav saatinden en an bir saat önce sınav binasında bulunmanız gerekmektedir.

120 dakika sürecek sınava giderken, sınav giriş belgesi ve kimlik belgenizi yanınıza almayı unutmayın.

Haberin Devamı

Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınavına katılmak isteyen öğrencilerimiz aşağıda ki il listesine bakmalıdırlar. 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri atölye sınavı için başvuruda bulunmaları gerekiyor.

DENEYAP SINAVI HANGİ İLLERDE GERÇEKLEŞECEK?

Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Antalya
Çanakkale
Çorum
Elazığ
Gaziantep
Isparta
Kahramanmaraş
Kastamonu
Malatya
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Tokat
Yozgat

DENEYAP SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR

Ortaokul Seviyesi İçin:
4. ve 5. sınıf öğrencileri sınava katılabilecek.

Lise Seviyesi İçin:
8. 9. ve Lise Hazırlık Sınıfında olan öğrenciler sınava başvuru yapabileceklerdir.

SINAV BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

DENEYAP SINAVI HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Öğrenci Seçme Sınavı içeriğinde verilen eğitimler ile orantılı olarak 2 sınavdan yapılıyor. Teori ve pratik sınavları olarak gerçekleşiyor. Teorik sınavında Matematik, Fen, Algoritma ve eğitim başlıklarında ki konulardan oluşan sorular yer alıyor. Pratik Sınavda ise öğrencilerin teori bilgi ve becerilerini somut olarak ortaya dökme ve bu yeteneklerini ölçme şeklinde oluyor.

Haberin Devamı

İlk sınavda başarılı olan öğrenciler sonrasında ikinci olarak uygulama sınavına tabii tutulacaklar. O sınavda da başarılı olan öğrenciler, ücretsiz olarak robotik kodlama, kodlama, algoritma alanlarında eğitim göreceklerdir. Ücretsiz Eğitimler yaklaşık 36 ay sürmektedir.

Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür konularından oluşan toplam 60 adet soru soruluyor.