Gazete Vatan Logo

Demokratlara taciz şoku

ABD’de TV’lerin en çok ekranlara taşıdığı isimlerden biri olan Minnesota’lı Demokrat senatör Al Franken, 2006’da Ortadoğu’daki Amerikan askerlerine moral ziyareti sırasında kendisini taciz ettiğini söyleyen Los Angeleslı bir haber sunucusundan özür diledi.

Demokratlara taciz şoku

Geçmişte televizyon sunucusu, spor muhabiri ve Playboy modeli olarak görev yapan Leeann Tweeden, Franken’ın, politika hayatına atılmadan önce “Saturday Night Live” adlı komedi şovunda görev yaptığı dönemde, “kendisini zorla öptüğünü ve taciz ettiğini ve bunda komik bir durum olmadığını” söyledi. Şu anda bir radyo kanalında haber sunuculuğu yapan Tweeden, Franken’la birlikte askerleri eğlendirme maksatlı bir skecin provasını yaparken bir öpüşme sahnesi sırasında Franken’ın “agresif bir şekilde dilini ağzına soktuğunu” anlattı.

‘Komik değildi’

Tweeden, ABD’ye dönüş yolunda uyuyakaldığı sırada Franken’ın gülerek göğüslerini kavradığı fotoğrafın daha sonra eline geçtiğini söyledi: “İnanamadım. Ben uyurken rızam olmadan beni taciz etti. Kendimi tümüyle ihlal edilmiş, utanmış, aşağılanmış, küçük düşürülmüş hissettim. Ne cesaretle birisini bu şekilde kavrayabilir ve bunun komik olduğunu düşünebilir?”

Franken ise “En samimi özürlerimi sunuyorum. Niyet komiklik, ama komik değil. Yapmamalıydım” dedi.

Haberin Devamı

Trump’tan bir acayip tweet

ABD Başkanı Trump, en büyük rakip olarak gördüğü Demokratlar’ı Franken’in ortaya çıkan fotoğrafıyla yerden yere vurdu. Trump, ‘Bu fotoğraf çok kötü. Bin kelimeden daha çok şey anlatıyor. Acaba kadın uyurken çekilen 2, 3, 4, 5, 6’ncı fotoğraflarda eli nerelere gidiyordu’ diye yazdı.