Gazete Vatan Logo

Demokrat Parti merkez binası icradan satılık

Türk siyasi tarihinin en önemli partilerinden DP’nin Ankara’daki merkez binası icradan satılığa çıkartıldı. 13 bin 500 metrekarelik alan için 154 milyon 335 bin TL muammen bedel belirlendi. İhale 27 Aralık’ta

Demokrat Parti merkez binası icradan satılık

Demokrat Parti’nin, (DP) Ankara’nın en değerli yerlerinden Çankaya Balgat’taki merkez binası icradan satılığa çıkartıldı. Ankara 25. İcra Dairesi tarafından verilen ilana göre söz konusu 13 bin 500 metrekare arazi üzerinde biri bitmiş durumda diğerleri de inşaat halinde 3 blok bulunuyor. 27 Aralık tarihinde yapılacak açık artırma için belirlenen muammen bedel ise 154 milyon 335 bin TL. Açık artırma, muammen bedelin yarısından yani 77 milyon 168 bin TL’den başlayacak.

Yönetim değişince...

DP merkez binasının icradan satılmasına neden olan olay ise 2011 yılına dayanıyor. Parti yönetimi 6 yıl önce, DP Turgut Özal Kampüsü’nün içine 31 katlı bina yapma kararı aldı. Ardından da Doğuş Çay’ın şirketlerinden DGS Doğuş İnşaat ile bir anlaşma yapıldı. Yapılan anlaşma karşılığında DP, firmadan 16 milyon TL nakit aldı. Ancak 31 katlı olması planlanan iş merkezi inşaatı devam ederken DP’de yönetim değişikliği yaşandı. Göreve gelen yeni yönetim bu sözleşmenin partinin aleyhine olduğunu iddia ederek sözleşmeyi tek taraflı fesih etti.

Haberin Devamı

39 milyon borçlu

DGS Doğuş, Demokrat Parti’ye, verdiği 16 milyonu ve masraflarını alabilmek için dava açtı. Ankara 21. Asliye Hukuk mahkemesi’nde açılan dava DP’nin aleyhine sonuçlandı ve firmaya faizleriyle beraber 39 milyon TL ödemesine karar verildi. Ancak parti bu meblağı ödeyemedi. Bunun üzerine de ellerindeki tek maddi değere sahip olan genel merkez binasının icra yoluyla satılması için hukuki süreç başlatıldı.

İkinci açık artırma

Ankara 25. İcra Mahkemesi, açık artırma tarihi olarak önce 8 Mart 2017’yi açıkladı. Ancak açık artırma, alacaklının yaptığı itiraz üzerine yapılamadı ve ilk artırma 25 Ekim tarihinde gerçekleşti. Ancak bu açık artırmaya da kimse katılmayınca parti genel merkezinin satışı yapılamadı. Alacaklı firmanın talebi üzerine ikinci açık artırma kararı alındı ve yeni tarih 27 Aralık olarak belirlendi.

Ticari alana dönüştürüldü

Ankara kulislerinde bu kez müşteri çıkabileceğini konuşuluyor. Buna neden olarak da yeni imar değişikliği gösteriliyor. DP Merkez binası, imar planlarında kültür merkezi olarak görünüyor. Ancak açılan dava ile alanın tiracet alanı olarak değiştirilmesine karar verildi. Yerel mahkeme tarafından verilen bu karara Ankara Büyükşehir Belediyesi itiraz ederek konuyu Danıştay’a taşıdı. Davanın DP lehinde sonuçlanması bekleniyor.

Haberin Devamı