Gazete Vatan Logo

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde 13 bin kişi görev yapacak

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde 13 bin kişi görev yapacak

Yenkapı'da 7 Ağustos Pazar günü düzenlenecek olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için hazırlıklar sürüyor. 13 bin kişinin görev yapacağı miting nedeniyle İstanbul'da bazı yollar geçici olarak trafiğe kapatılacak. 3.5 milyon katılımcıya hizmet verecek kapasitede hazırlanan alanda 60 metre genişliğinde, 16 metre yüksekliğinde sahne kurulacak.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 7 Ağustos 2016 Pazar günü saat 17.00’de Yenikapı Meydanı’nda yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için alandaki hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Alan, 3.5 milyon katılımcıya hizmet verecek kapasitede hazırlanıyor.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi sebebiyle İstanbul’da tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Anadolu ve Avrupa Yakası'ndan otobüslerle miting alanına ulaşılabilecek. Farklı noktalardan miting alanına ring seferleri yapılacak. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edilirken, engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı. Kazlıçeşme, otobüsler için park alanı olarak belirlendi. Otobüslerle gelen katılımcılar, Kazlıçeşme’den Yenikapı miting alanına yürüyerek gelecekler. Yaşlı ve çocuklar için ise Kazlıçeşme-Yenikapı arasında 20 adet otobüs ring seferleri yapacak. Yol boyunca su istasyonları ve ikram alanları kurulacak.

Haberin Devamı

Deniz yoluyla ulaşım ise kiralanan 200 vapur, tekne gibi deniz taşıtı ile sağlanacak. Ayrıca kiralanan 50 adet deniz aracı da ring seferleri yapacak. Deniz yolu ile miting alanına 12 noktadan ulaşım sağlanacak. Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik, Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket edecek.

Miting alanına otobüsler ve deniz yolu ile toplu ulaşımın yanı sıra metrobüs, Marmaray ve metro hatları da kullanılabilecek. Miting alanına gelmek isteyen katılımcılar için aktarma noktaları, ana istasyonlar ve miting alanına yakın metro duraklarından ring seferleri yapılacak. Karayolu ile gelenler için Kazlıçeşme girişi yönünde, Marmaray’la gelenler için Marmaray yönünde, deniz yolu ile gelenler için deniz tarafından olmak üzere 3 ana giriş kapısı olacak. Ayrıca protokol girişleri için bir nokta, basın için bir nokta ve engelli vatandaşlar için de bir nokta belirlendi.

Haberin Devamı

Demokrasi ve Şehitler Mitingi katılımcıları için 1.5 milyon adet şapka, 2.5 milyon adet sopalı Türk bayrağı dağıtılacak. Alanda 5 milyon adet su hazırlandı. Alanda mevcut tuvaletlere ek olarak 150 adet mobil tuvalet kurulacak.

13 bin kişi miting alanında görev yapacak

Alanda 60 metre genişliğinde, 16 metre yüksekliğinde sahne kuruluyor. Miting alanına 1 milyon watt gücünde, bugüne kadar Türkiye’de kurulmuş en büyük ses sistemi kuruluyor. Ses sistemi için 20 adet ses sistemi kulesi kurulacak. Bu sistemle 1.5 kilometre mesafeye ses iletimi sağlanabilecek. Ses sistemi 300 kişilik bir ekibin 3 gün çalışmasıyla kurulacak. Ses sistemi, led ekranlar ve arama noktalarındaki kapıların enerji ihtiyacı 54 adet jeneratör ile sağlanacak. Alanda 22 adet led ekran kurulacak. 165 adet metal dedektörlü kapı, 22 adet X-Ray cihazı kurulacak. Temizlik, malzeme dağıtımı, alan hazırlıkları, teknik ekip, organizasyon ekibi dahil -polis hariç- yaklaşık 13 bin kişi miting alanında görev yapacak. Alanda ses ve görüntü aktarmaları kurulacak vinçler üzerine çekilecek çelik halatlarla yapılacak. Bu amaçla 6 bin metre halat çekilecek. Görüntü aktarma 5 bin metre fiber hatla sağlanacak.

Haberin Devamı

Canlı yayın için 16 kamera reji kurulacak. 16 kamera, 32 kanal resim masası, 64 kanal ses masası, 32 kanal interkom sistemi, 8 adet HD recorder, 4 kanal telsiz interkom sistemi, 8 Kanal kablolu intercom sistemi, 5.0000 metre kamera kablosu, 3 kilometre video kablosu, 2 jimmy jip kullanılacak. 48 kişilik bir canlı yayın ekibi görev yapacak. Basın mensupları için basın platformu hazırlanıyor.

Sağlık ekipleri alanda hazır bulunacak

102 adet kara ambulansı, 1 adet deniz ambulansı, 1 adet helikopter ambulans hazır olacak. 728 sağlık personeli görev yapacak. 20 adet itfaiye aracı da alanda hazır bulunacak.

Haberin Devamı

Bazı yollar trafiğe kapatılacak

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin 7 Ağustos 2016 tarihinde Yenikapı miting alanında yapılacak olmasından dolayı 06.00-24.00 saatleri arasında Bakırköy Aksu Caddesi (Taşhan Kavşağı) ve Fatih ilçesi Aksakal Caddesi arasında kalan sahil yolu geçici olarak trafiğe kapatılacak.