Gazete Vatan Logo

Demokrasi nöbeti devam ediyor

Demokrasi nöbeti devam ediyor

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

İstabul

Ellerinde çeşitli döviz, şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla meydanlarda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, çalınan marş ve şarkılara eşlik etti. Zaman zaman çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, meydana kurulan dev ekranlardan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretine ilişkin videoları izledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sahneden vatandaşları selamladı. Vali Şahin, alandakilere hitaben yaptığı konuşmada, dünyada devletler kurmuş bir millet olarak 15 Temmuz'da da milletin tüm dünyaya kendini gösterdiğini söyledi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da 15 Temmuz'dan bu yana meydanları dolduran, Taksim nöbetini devam ettiren vatandaşlara nöbetlerinin hayırlı olmasını diledi.

Saraçhane'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bulunduğu 15 Temmuz Şehitleri Caddesi'nde toplanan binlerce vatandaş ise ellerindeki Türk bayrakları ile "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Haberin Devamı

İBB Mehter Takımı'nın verdiği konserin ardından, çalınan şarkı ve marşlara eşlik eden vatandaşlar, sloganlarla darbe girişime tepki gösterdi.

Üsküdar Kısıklı'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun önünde toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atıp tekbir getirdi.

Kur'an-ı Kerim okunan alanda, vatandaşlar platformdan 15 Temmuz'da şehit edilenlerin ismi seslendirildiğinde, "burada" karşılığını verdi

Eskişehir

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratta bulunan meydandaki binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Darbe girişimi sırasında şehit olanlar için için Kuran-ı Kerim okundu.

Bursa

Bursa'nın çeşitli noktalarından AK Parti Bursa İl Başkanlığının da bulunduğu Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar, slogan atıp, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar da dövizler taşıyarak darbe girişimini protesto etti.

Haberin Devamı

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden katılımcılar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Çanakkale

Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, demokrasi şehitleri için Kuran okuyup dua etti.

Yalova

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto ederek ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde slogan atarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Alanda kurulan dev ekrandan haber bültenlerini izleyen vatandaşlar, daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Haberin Devamı

Vatandaşlar meydanda seslendirilen marşlara zaman zaman eşlik etti.

Balıkesir

Balıkesir Milli İrade Meydan'ında İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan demokrasi nöbeti, Van'ın Gürpınar ilçesinde yol kontrolü yapan polis ekibine, terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Ömer Bol'un anılmasıyla devam edildi.

Karesi Belediyesi basın sorumlusu Gökmen Karadağ, bugün marşların yerine meydandan dua ve ilahi seslerinin yükseleceğini söyledi.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar meydana gelen vatandaşlar şimdiye kadar vatan toprağı için şehit düşenlere dualar etti.

Kütahya

Zafer Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Zafer Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsızlığı için canını vermeye hazır bir millet olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kütahya Belediyesi Konservatuarı ise çeşitli ezgi ve türküleri vatandaşlar için seslendirdi.

Bilecik

Bilecik'te vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak, darbe girişimine tepki göstermeye devam etti.

İlçe ve köylerden Cumhuriyet Meydanı'na gelen vatandaşlar da ''demokrasi nöbetine'' destek verdi. Alanda kurulan ekrandan gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izledi ve marşlara eşlik etti.

Edirne

Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydanlara kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın darbe girişimi sırasında yaptığı konuşmaları ve olay gecesi yaşanan görüntüleri izledi.

Kırklareli

Kırklareli'nde Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu demokrasi nöbetinde dualar edildi.

Tekirdağ

Tekirdağ Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı.

Sinop

Sinop'ta ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi ve darbe girişimi sırasında şehit olanlar için okunan duaya eşlik etti.

Vatandaşların demokrasi nöbetine Vali Kemal Cirit'in yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ve diğer kamu kurumların müdürleri de destek verdi.

Zonguldak

Zonguldak'ta Madenci Anıtı Meydanı'ndaki programda Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından ve 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunulan programda vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Düzce

Düzce'de de Anıtpark Meydanı'na toplanan vatandaş, Türk bayrakları taşıyarak FETÖ aleyhine slogan attı.

Adana

Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

İlahilerin seslendirildiği etkinliğe katılanlar, ellerinde Türk bayrağıyla tekbir getirdi, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Mersin

Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, slogan attı.

Alan içerisinde kurulan bir platformda darbe girişimi sırasında yayınlanan bazı televizyon programlarından kesitler sunuldu.

Sanatçı Rıfat Ablay da alana gelerek darbe girişimine tepki olarak yazdığı "Dik dur reis" şarkısını vatandaşlar için seslendirdi.

Hatay

Hatay'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için meydanları doldurdu.

Antakya 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Herşey vatan için'' ve ''Ne mutlu Türk'üm diyene'' şeklinde sloganlar attı.

Kocaeli

Ellerinde Türk bayraklarıyla İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanarak FETÖ aleyhine slogan atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükumete desteklerini dile getirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan güvenlik güçleri ve siviller için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

Van

Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları atıp darbecileri lanetleyerek, ülkenin birlik ve beraberliği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bitti" demeyinceye kadar alanları terk etmeyeceklerini belirtti.

Bitlis/Hakkari

Bitlis'te, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanları terk etmeyen vatandaşlar, tekbirler getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde vatandaşlar, darbe girişimini lanetledi.

Hakkari'de de akşam saatlerinde valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti. Aileleriyle darbe nöbetine katılan çocuklar da ellerindeki Türk bayraklarıyla alanı renklendirdi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliğinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş yatsı namazı kıldı. Etkinlikte şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Çocuklar ve kadınların da katıldığı demokrasi nöbetinde FETÖ aleyhine sloganlar atıldı.

Malatya

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk Bayrağıyla Demokrasi Nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, hoparlörlerden verilen mehter marşları ve ilahilere Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Adıyaman

Adıyaman'da Valilik önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, nöbeti sürdürüyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle alana gelenler darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Kilis

Kilis'te, Suriye, Filistin ve Türklerden oluşan grup, darbe girişimine tepki gösterdi.

Valilik ve belediyenin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan farklı etnik kökenden insanlar, sloganlar atarak tekbir getirdi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Kent Meydan'ındaki vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımını dinledi. Marşlar okundu, ilahiler dinlendi, dualar edildi.

Gaziantep

Gaziantep'te darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerindeki bayraklarla FETÖ aleyhine sloganlar attı, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua etti.

Isparta

Hükümet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde, aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimine tepki gösterdi.

Meydana bir tır üzerinde gelen Isparta Erenler mehter takımı konser verdi. Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın da izlendiği konserde vatandaşlar, söylenen marşlara eşlik etti.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve darbe girişiminde şehit olanlar için yapılan duaların okunduğu gösterilerde vatandaşlar, Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmalarını yeniden dinledi.

Kayseri

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişiminde bulunan FETÖ aleyhine slogan attı.

Yozgat

Yozgat'ta vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen programda, sık sık FETÖ aleyhine sloganlar atıldı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu.

Sivas

Kent meydanındaki valilik önünde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ'ye tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Vatandaşların "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda" sloganları attığı programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Kırıkkale

Kırıkkale'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Dik dur, eğilme, Kırıkkale seninle", "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attı.

Din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Nevşehir

Nevşehir’de, FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, Diriliş Meydanı’nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran binlerce kişi, "Darbeciler halka hesap verecek" sloganları attı, sık sık tekbir getirdi.

Meydanda, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Ezgi ilahi grubu tarafından, "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dinletiler sunuldu.

Kırşehir

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto etti.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kubilay Kolukırık şefliğindeki Tasavvufi Halk Müziği Korosu konser verdi.

Sakarya

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından vatandaşlar, şehitler için dua etti. Mehter takımına eşlik eden vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu, çalınan şarkılara eşlik etti.

Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları attı.