Gazete Vatan Logo

Demokrasi nöbeti devam ediyor

Demokrasi nöbeti devam ediyor

İstanbul Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Kısıklı'da nöbette
FETÖ mensuplarının darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki konutunun önünde 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor. 7’den 70’e binlerce insan meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürüyor. Darbe girişiminde meydanlarda cuntacı askerlere meydan okuyan ve yaralanarak gazi olan bazı vatandaşlar da Kısıklı'ya geldi. Kahramanca cuntacı askerlere engel olmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları o anları anlattı.
İstanbul'un yanı sıra, yurt genelinde de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.
KONYA
Konya’da Türkiye’ye ve demokrasiye karşı yapılan darbe girişimi sonrasında vatandaşlar tepki göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar araçlarıyla konvoy oluşturarak ve Mevlana Meydanı’nda toplanarak darbecilere tepki göstermeye ve demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor.
İZMİT
İzmit'teki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, darbe girişiminin 12. gününde de tepkilerini ve "demokrasi nöbetini" devam ettirdi.
Etkinlikte FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.
ADANA
Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Adana Milli İradeye Saygı Platformu"nca düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.
Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge çok sayıda vatandaş aileleri ve çocuklarıyla katıldı. Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından vatandaşlar İstiklal Marşı okudu, saygı duruşunda bulundu.
OSMANİYE
Osmaniye'de Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, demokrasi nöbetini bugün de sürdürdü.
Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.
KAYSERİ
Kayseri'de ellerine bayraklarını alan yediden yetmişe binlerce kişi, kent meydanını doldurarak dualar edip darbe girişiminde bulunanlara ve FETÖ lideri Fetullah Gülen'e lanet okudu.
Meydanda "demokrasi nöbeti" tutmaya gelen engelli vatandaş Ayla Özkan da "Biz engelliyiz ama onlar da dinlerinden engelli. Allahlarından bulsunlar, bunları yapanların idamını istiyoruz" diye konuştu.
Ailesiyle birlikte 12 gündür çadırda demokrasi nöbetini sürdürdüğünü anlatan Özcan Erkip, darbecilere karşı sabaha kadar beklediklerini vurguladı.

Haberin Devamı