Gazete Vatan Logo

Demode olur korkusuna Vestel’den kira formülü

Elektronikte model değişikliğinin sıklaşmasını ve “Aldığım ürün 1 yıla eskiyecek” korkusu yaşanmasını göz önüne alan Vestel, ilginç bir pazarlama formülü geliştirdi. Tüketici televizyonu ayda 89 liraya kiralayacak. Yeni ürün çıktığında eskisi alınıp yenisi verilecek

Demode olur korkusuna Vestel’den kira formülü

Vestel perakende dünyasında kullanım alışkanlıklarını değiştirmek için kolları sıvadı. Özellikle eşyalarını sık sık değiştiren ve sürekli son teknolojiye sahip olmak isteyen müşterileri ilgilendiren, ‘V Hepyeni’ adı verilen uygulama ile aldığı ürünün demode olma korkusu yaşayan ve alım kararlarını erteleyen müşteriler hedefleniyor. Buna göre televizyon satın alınmayacak, kullanıcılar aylık abone sistemi ile 2-3 yıllık taahhütlerle televizyonu kiralayacak. Her taahhüt dönemi sonunda televizyonlar son çıkan model ile değiştirilecek.

2 yıl önce bu proje üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklayan Vestel Ticaret Genel Müdürü Ergün Güler, yeni dünyada teknolojilerin ve tüketim alışkanlıklarının değiştiğini belirterek, kendilerinin de bundan sonra sadece ürün değil dünya devleri gibi hizmet satacağını söyledi. Türkiye’de televizyon yenileme sıklığının 5.5 yıl olduğunu belirten Güler, bunun 4 yıla doğru gerilediğini ve kurdukları yeni iş modeli ile bu alanda büyük bir başarı yakalayacaklarına inandıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Beyaz eşya da olacak

Bu hafta televizyon satışlarında başlayan uygulamanın Mart ayında telefon, Nisan’da da beyaz eşyada başlayacağını anlatan Güler, “Türkiye’de yılda 12 milyon telefon satılıyor ve bizim pazar payımız şu anda yüzde 6. Biz telefon satışlarında bu modeli uyguladığımızda burada da pazar payımızda artış yaşanacak. Diğer taraftan beyaz eşya tarafında bir müşteri bu modelle çamaşır makinesi aldığında aylık olarak evine deterjanını biz yollayacağız. Bu bir paket hizmeti olacak” şeklinde konuştu. Güler, kampanyanın ilk haftasında 200 kullanıcının sisteme dahil olduğunu belirtti.

89 lira ver hem televizyonun hem Digiturk’ün olsun

Normal şartlarda 2 bin 400 liraya sahip olunabilecek 48 inç’lik bir 4K televizyon 2 yıl boyunca aylık 89 lira ödenerek kullanılabilecek. Bu abonelik ücreti 65 inç’lik bir televizyon için aylık 420 liraya kadar çıkabiliyor. 89 liralık paket içeriğinde abonelik süresi boyunca normal şartlarda aylık 59 lira ücreti olan Digiturk paketi de yer alacak. Yani 2 yıl içinde 2.136 lira ödenerek hem televizyon kiralanacak hem de 1.416 liralık Digiturk faturası içinde olacak. Tüketici yeni model çıktığında bu televizyonu verip yenisini alacak ve aylık ödemelerine o güne uyarlanmış fiyatlardan devam edecek. İsterse televizyonunu vermeyip 300 lira gibi bir para ödeyerek sahibi de olabilecek.

Haberin Devamı

Kafe Vesto müşteri çekti

Sürdürülebilir satış modelleri üzerinde çalıştıklarını ve bunun son örneklerinden bir tanesinin de Kafe Vesto olduğunu kaydeden Ergün Güler, “Bizim sektörümüzde standart bir mağazaya aylık 6 bin kişi gelirken, en iyi bayinin mağazasına 15 bin müşteri geliyor. Kendi bayilerimize açtığımız Kafe Vesto bu trafiği inanılmaz değiştirdi. Rakamlar kısa sürede 2 kat artarken cirolar da katlandı. Şimdilik 4 tane olan Kafe Vesto’ların sayısını da 15’e çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
İade televizyon tekrar satılacak
Sistem dahilinde bir kullanıcı tarafından 2 yıl boyunca kullanıldıktan sonra Vestel’in geri aldığı 2’inci el ürünlere ne olacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Ergün Güler, bu ürünlerin teknolojiyi biraz daha geriden takip eden, fiyat odaklı pazarlarda değerlendirebileceklerini söyledi. Güler “Kullanılmış ürünleri alıp değiştirilmesi gereken parçalarını değiştirip servis bakımını yaptıktan sonra yeni bir piyasada değerlendireceğiz. Bu alanda e-ticaret siteleri çok hareketli. 2’inci ele yoğun talep var. Diğer bir planımız da bu ürünleri toplu olarak uygun pazarlara ihraç etmek” diye konuştu.

Haberin Devamı