Gazete Vatan Logo

Demirtaş Erdoğan'a seslendi

İstanbul Kazlıçeşme'de düzenlenen Nevruz kutlamasına binlerce kişi katıldı. Program kapsamında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "10 madde olmaz diyenler, ana dil olmaz diyenler siz isteseniz de istemeseniz de bu ülkede barış olacak" dedi.

PKK ve HDP bayrakları bulunan binlerce vatandaş, polis noktasında yapılan aramaların ardından Kazlıçeşme'deki miting alanına girdi. Konuşmaların yapıldığı kürsüye, Abdullah Öcalan, Mazlum Doğan ve İbrahim Kaypakkaya’nın posterleri asıldı. Kutlamalara katılan vatandaşlar da halay çekti. Geniş güvenlik önleminin alındığı ve TOMA’ların hazır bekletildiği kutlamaya, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katıldı.

'Siz 10 maddeyi istemiyorsunuz diye savaşı körükleyecek halimiz yok'

Nevruz alanında binlerce kişiye seslenen Demirtaş şunları söyledi: "Bizi elinde tuttuğu devlet imkanları ile ezmeye çalışanlara karşı birlik olma zamanıdır. Bu Nevruz ülkede kimin demokrasi istediğini, kimin diktatörlüğe sarıldığını ispatlamıştır. Bakmayın birilerinin her şeye karşı çıktığına, birilerinin ‘tek adam benim, her şey benden sorulur’ dediğine. Evet sen teksin ve tek başına kalmaya devam edeceksin. Biz milyonlarız. ve sen yalnız olacaksın, giderek yalnız kalmaya devam edeceksin. Zannetme ki bu dünya sana kalacak. Sultan Süleymana kalmadı, sana mı kalacak bu dünya. 7 Haziran bizim geleceğimizin, çocuklarımız torunlarımızın bu vatanda nasıl yaşayacağının belirlendiği gündür. 7 Haziran'da ülkemizin ezlilenlerin barışını kurma zamanıdır.

Haberin Devamı



Ülkeyi yönetenler tahrik edecek, tahrik etmeye devam edecekler, barıştan demokrasiden yana hiç bir adım atmayacağız diyorlar.

Asla mı asla korkuya paniğe gerek yok. Ülkeyi yönetenler barış istemiyorlar diye savaşmaya gerek yok. Asla kan akıtılmasına izin vermeyeceğiz. 10 madde olmaz diyenler, ana dil olmaz diyenler siz isteseniz de istemeseniz de bu ülkede barış olacak. Biz barışı sizin için yapmıyoruz. Gençler birbirini öldürmesin diye yapıyoruz. Barış sizin iki dudağınızın arasında değil. Barışı arayanlar cumhurbaşkanının ağzına bakmasın, gençlerin gözlerindeki ışığa baksınlar.

Biz barışı, demokrasiyi herkesten fazla istedik diye bize saldıracaklar. AKP'yi durdurabilecek tek güç olduğumuz için bize saldıracaklar. Bütün bunlara karşı sabırlı olmamız lazım.

Özgürlük ve barış sevdalıları sizler isterseniz artık ülkeyi yönetebilecek duruma geldiniz. HDP bunun aracıdır. HDP halkın kendini iktidara taşıma aracıdır. Gerçek bir halk demokrasisi kurma aracıdır. Sizler bu iş olur dediğiniz müddetçe biz size layık olacağız. Görkemli bir zaferi 7 Haziran'da bütün halklarımıza armağan edeceğiz.

Değerli kardeşlerim HDP'nin Türkiye'yi yönetme iddiası, AKP tekçiliğini durdurma iddiası Türkiye'nin her yerinde yankı buluyor. Dün yüzlerce aydın sanatçı bunu ilan ettiler. Asıl onurlu duruşun ezilenlerin birliği olduğunu ilan ettikleri için teşekkür ediyorum.

Coşkulu, neşeli, heyecanlı bir seçim çalışması yapmalıyız. Sandıkları sizin gibi aslanlara emanet edeceğiz ki kediler yaklaşamasın.

Üzdüğümüz, kırdığımız kim varsa, bizi yanlış anlamış, bize mesafeli olmuş, önyargılı olmuş ya da haklı olarak eleştirmiş kim varsa onlarla gönül köprüsü kurmanız lazım.

Madem bizler alınterimizle üretiyoruz, birlikte eziliyoruz, o halde neden biz yönetmeyelim diyeceksiniz.

HDP artık vicdanın sesidir. Türkiye'de demokratik kurtuluşun sesidir. Bütün Ortadoğu'da gerçek yolun, özgürlük yolunun ne olduğunu ispatlayan bir halk partisidir.

Önümüzde artık yüzde 10'luk barajlar duramaz. 7 Haziran demokrasi zaferimizin ilanının sesi olacak. Bu topraklarda artık birlikte özgürlük, emek, barış mücadelesi vermişler olarak sol bir zafer çıkaracağız. 7 Haziran işçinin, emekçinin zaferi olacak. Sizin yaktınız ateş Ortadoğu'yu aydınlatacak. IŞİD barbarlığı, AKP karanlığı Newroz aydınlığıyla yok olup gidecek.

İnşallah önümüzdeki Newroz'da artık barış mesajı değil barışın tadını çıkarıyor olacağız.

Kazlıçeşme meydanına bu güzel Newroz atmosferine yüreğinin güzelliğini katan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum"

Haberin Devamı