Gazete Vatan Logo

Demirtaş'a Türk bayraklı protesto

Demirtaş'a Türk bayraklı protesto

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Merkezini ziyaretinin ardından bazı esnaf tarafından protesto edildi.

Demirtaş, milletvekilleri ve partililerin bulunduğu heyet, TTB Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan tarafından bina girişinde karşılandı. TTB Genel Merkezindeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Selahattin Demirtaş'ın ziyaretini öğrenen merkez çevresindeki bazı esnaf, kapattıkları iş yerlerinin camları ve TTB Genel Merkezinin bulunduğu binanın girişine Türk bayrakları astı. Bayraklar, çevredeki vatandaşlara da dağıtıldı.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı binasına da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posteri ile Türk bayrakları asıldı.

Demirtaş, görüşme sonrasında aracına giderken "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "PKK dışarı", "Taksim'e gidin Taksim'e" sloganlarıyla protesto edildi, yuhalandı.

Esnaf Ahmet Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kendi grubundan, PKK'ya silah taşıyan milletvekilini eleştirmeyen, askerimizi şehit eden PKK hakkında hiçbir söz söylemeyen bir parti başkanını, parti başkanı olarak kabul etmiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kendisine en manidar cevabı vermek adına da böyle bir eylemi uygun gördüklerini ifade eden Sağlam, bunun için de vatandaş ve esnaf olarak eylem yaptıklarını söyledi.