Gazete Vatan Logo

Demirtaş'a sert tepki

Aralarında MYK üyeleri ve bazı milletvekillerin bulunduğu bir heyetle, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'yı ayrı ayrı ziyaret eden Selahattin Demirtaş'a bir vatandaş tepki gösterdi.

Demirtaş'a sert tepki

Demirtaş, aralarında MYK üyeleri ve bazı milletvekillerin bulunduğu bir heyetle, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'yı ayrı ayrı ziyaret etti.

Demirtaş, ziyaretinin ardından gazetecilerin "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan 'HDP Çözüm Süreci'ni feda etti. Öcalan'ın imkanı olsa sopa ile kovalar HDP'lileri. Dolmabahçe okunan bir mutabakat değil onlar Öcalan'ın çağrısını okudu ben de hükümetin görüşlerini ifade ettim' dedi. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu yanıtlarken barış yapmanın, barış inşa etmenin kolay bir iş olmadığını belirterek, her yerde halkın temel arzusunun barış olduğunu kaydetti.

Demirtaş, Mimarlar Odası ziyareti çıkışında bir kadınla çözüm süreci hakkında sohbet etti. Kadın, Demirtaş'a "Sizin sözlerinize güvenmiştik ama... Gençlerin Kandil'e çıkmasını istemiyoruz. Dağlarda kimse kalmasın. O dağdaki insanlar çıksın artık. Lütfen ya, lütfen!" dedi. Demirtaş da, "Boşa çıkmayacak" yanıtını verdi. Kadın ise, "Boşa çıkmasın..." dedi.