Gazete Vatan Logo

Demirören Holding sözünü tuttu! Soma’ya iki okul

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören Soma için verdiği sözünü yerine getirdi ve 5 ay gibi kısa sürede iki okul tamamlanıp törenle teslim edildi.

Demirören Holding sözünü tuttu! Soma’ya iki okul

Açılışları bakan yaptı

Türkiye’nin her bölgesinde hayır izleri bulunan ve bugüne kadar Milli Eğitime çeşitli illerde 33 eğitim tesisi ve kampüsü kazandıran, Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören bir sözünü daha yerine getirdi. Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan sonra, şehit madencilerin çocuklarının eğitimi için o acılı günlerde iki okul sözü veren Erdoğan Demirören’in verdiği bu söz üzerine yapımına başlanan iki okul, 5 ayda tamamlandı ve o okullar dün törenle açılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı. Soma Cenkyeri Mahallesi’nde, 12 derslikli Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu ile aynı kampüs içinde yer alan üç derslikli Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılımıyla hizmete açıldı.

Kalabalık davetli grubu

Açılış törenine TOGEMDER (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği) Başkanı Saadet Gülbaran, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, eşi Revna Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ile Tülin-Erdoğan Demirören’in torunları Sinan Oktay ve Yelda Demirören, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Manisa AK Parti Milletvekili Recai Berber, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Manisa ve Soma Milli Eğitim müdürleri ile şehit madencilerin aileleri, yakınları, gençler ve çok kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Haberin Devamı

Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu’nun açılış kurdelesini Bakan Eroğlu ve Demirören Ailesi’nin fertleri birlikte kesti.

1.350 milyona mal oldu

Erdoğan Demirören Soma Şehit Madenciler İlkokulu ile Tülin Demirören Soma Şehit Madenciler Anaokulu, toplam bir milyon 350 bin liraya mal oldu. Okulun açılışına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Demirören Ailesi tarafından yapılan iki okulun kendisini çok duygulandırdığını söyledi ve şöyle dedi: “Erdoğan Demirören tarafından yaptırılan bu okulların açılışına bizzat kendim gideyim diyerek bugün buraya geldim. Bu sevinci sizle paylaşmak istedim. Çünkü değerli kardeşler, gerçekten çok büyük ve derinden bir acı duyduk. Geçen seneki bu acı yüreklerimizi dağladı. Ama bizim milletimizde bir özellik vardır. Acıları paylaşmayı biliriz. Bütün milletimiz tek bir yürek oldu ve acıları paylaştı. Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Bu okul gerçekten çok önemli bir okul. Çünkü daha önceden ikili tedrisat yapılıyordu. Şehit madencilerimizin çocukları taşımalı eğitimle uzaklara gidiyorlardı. Bu okulla birlikte artık bu sorun ortadan kalktı. Bir de yavrularımız için Tülin Hanım adına Maden Şehitleri Anaokulu açıldı. O da çok güzel. Yavrularımızı gördük, onlarla gurur duyduk. İşte geleceğimizin teminatı bu yavrulardır. Onlarla gurur duyuyoruz. Hocalarımızla gurur duyuyoruz. Biz Türkiye’yi size emanet edeceğiz. Geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Erdoğan Bey’e ve Tülin Hanım’a bir çift sözüm var değerli kardeşler, bizim kültürümüzde sadaka-yı cariye denilen bir huşu var. Yani bir insan ölünce amel defteri kapanır. Ama dört hususta amel defteri kapanmaz. Hayırlı bir eser bırakan; okul, çeşme, yol yaptıran veya hayırlı bir evladı bırakan, hayırlı eser yazan ve hayırlı birtakım hizmetler yapan kimselerin vefat etse bile amel defteri kapanmıyor. Sevap yazılıyor. Dolayısıyla burada da Erdoğan Bey ve Tülin Hanım, amel defteri kapanmayan, sadakayı cariyesi olan kişiler olarak kalacak.”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

En büyük bağışçımız Demirören

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ise konuşmasına çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra özetle şunları söyledi:

“Geçen yıl bu zamanlarda gerçekleşen ve tüm Türkiye’nin yüreklerini yakan can kayıplarıyla sonuçlanan elem bir maden kazasının yaşandığı Soma’ya ulaşacak en anlamlı yardım elinin de bu ilçeye kazandırılacak yeni okullar olduğuna inandık. Büyük bölümü kazada yetim kalan Somalı çocuklarımıza, eğitim ışığı ile umut taşıyalım istedik. Bu hedefimize ulaşmamızı, TOGEMDER’in maddi-manevi en cömert bağışçılarının başında gelen değerli Demirören ailesine borçluyuz.”

Haberin Devamı

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Demirören Ailesi’nin yaptırdığı okulların kendisini çok duygulandırdığını belirterek ‘açılışına bizzat gitmek istedim’ dedi.

Berber; çok mutluyum

TBMM Plan ve Bütçe Başkanı Manisa Milletvekili Recai Berber ise, “TOGEMDER Başkanımız bugüne kadar 33 okulu yapıp eğitim camiamıza ve insanımızın hizmetine sunan Demirören ailesinin temsilcileri Sayın Meltem Hanım, Sayın Yıldırım Demirören, Soma’mıza mâl ettiğiniz bu güzel okulumuzun açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum, hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Bu yörenin, bu bölgenin bir insanı, bir evladı olarak, gerçekten çok büyük bir ihtiyacımızı karşılayan bu eğitim yuvamızın bütün öğrencilerimize, eğitim camiamıza, Soma’daki hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Erdoğan Demirören ve eşi Tülin Demirören bugüne kadar Türkiye’nin 7 şehrinde 35 okul yaptırdı.

Demirören Ailesi’nin okul sayısı 35 oldu

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Soma maden faciasının sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın yüreğini yakan, hepimizi acıya boğan, benzeri görülmemiş bir felaket olduğunu belirtti ve şöyle dedi:

“Aradan geçen bir yılda yapılan pek çok çalışmaya rağmen, bu acının hala taze olduğunu görüyoruz. Yaraların sarılmasının zamanla olacağını da biliyoruz. Elbette üzüntümüz ne kadar derin olsa da sizin yaşadığınız acıya yaklaşmamızın mümkün olmadığının bilincindeyiz. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor.

Bana göre şimdi bize düşen en büyük görev, geleceğe bir ateş yakmak. Bu amaçla bugün iki yeni okulun açılışını yapıyoruz. Erdoğan Demirören Maden Şehitleri ilkokulu ve Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu’nun Soma’ya hayırlı olmasını dilerim. Demirören ailesi olarak her zaman eğitimi, ülkemizin en öncelikli meselesi olarak gördük. Yeni Türkiye’nin en öncelikli meselesinin eğitim olacağına inanıyoruz. Bugüne dek Demirören ailesi olarak yaptırdığımız 35 okulla ülkemizin 7 farklı şehrinin eğitim ihtiyacına katkıda bulunmaya çalıştık. Bugün burada açılışını yaptığımız bu yeni okulla bir ışık yakabildiysek ne mutlu bize.”

Revna-Yıldırım Demirören çiftini Somalı çocuklar çiçeklerle karşıladı.