Gazete Vatan Logo

Demirören Holding’in CEO’su Yağmur Şatana oldu

Holding’de CEO’luk görevini Yağmur Şatana yürütecek

MOil’in çoğunluk hissesini alan ve Kemer Country’yi de portföyüne katan Demirören Grubu, faaliyetlerini Holding çatısı altında sürdürme kararı aldı.

Farklı sektörlerdeki yatırımlarını “Holding” çatısı altında birleştirme kararı alan Demirören Şirketler Grubu, Yağmur Şatana’yı, kurulan holdinge İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak atadı.

Demirören Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, enerji sektörünün büyük oyuncularından biri olan grubun MOil’in çoğunluk hisselerini aldığını hatırlattı. Gayrimenkul geliştirme çalışmaları çerçevesinde Beyoğlu’nda Demirören İstiklal AVM yatırımının tamamlanarak hizmete girdiğini vurgulayan Demirören, İstanbul’un en hızlı gelişen bölgesi olan Göktürk Kemerburgaz’daki Kemer Country’nin de bünyelerine katıldıktan sonra yatırımlarını hızlandırdığınının altını çizdi.

Demirören Grubu’nun son olarak medya yatırımı yaptığını sektörün en saygın ve prestijli markaları VATAN ile MİLLİYET’in gruba katıldığını vurgulayan Demirören, bu hızlı büyüme ve yeni alanlarda yapılan yatırımların daha etkin ve verimli yönetilmesini sağlamak amacıyla faaliyetlerin bir holding çatısı altında toplanmasına karar verildiğini belirtti.

Yeni kurulan Demirören Holding’in CEO’su olan Yağmur Şatana, Ankara Koleji ve Gazi Üniversitesi İİBF, Maliye ve İktisat bölümünü bitirdikten sonra iş yaşamına başladı ve 2007 yılına kadar 22 yıl bankacılık sektöründe görev yaptı.

Bankacılık kariyerindeki son görevi Finansbank Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür vekilliği olan Şatana, 2008 yılından itibaren Finans Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Finans Finansal Kiralama Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi. Şatana, daha sonra Fiba Holding bünyesinde yer alan finans, hizmet, gayrımenkul, turizm, liman, enerji, perakende, AVM vb. sektörlerde faaliyet gösteren 16 grup şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyelikleri yaptı. Demirören Grubu’nda yıllardır üst yönetici olarak görev yapmakta olan Nejdet Hüddam ise mevcut görevlerine ilave olarak, holding bünyesinde CFO olarak görev alacak.

Haberin Devamı