Gazete Vatan Logo

Demirören Holding’den bin öğrenciye Expo gezisi

Demirören Holding’den bin öğrenciye Expo gezisi

ANTALYA’nın ilçelerinden 1084 öğrenci Demirören Grubu’nun katkılarıyla Expo 2016’yı gezdi. Torku Çocuk Adası ve THY Bilim, Teknoloji Merkezindeki faaliyetlere katılan çocuklar, gün boyu birbirinden renkli aktivitelerle keyifli anlar ve unutulmaz bir gün yaşadı.

Kültür, eğitim, bilim ve spor alanlarında pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atan Demirören Grubu, Antalya’da yaşayan 1084 çocuğun Expo 2016’yı gezmesine olanak sağladı. Alanya, Döşemealtı, Korkuteli, Manavgat, Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez ve Aksu ilçelerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerden seçilen grupları, karşılayan Demirören Grubu yetkilileri, öğrencilere Expo 2016 giriş biletleriyle birlikte çeşitli hediyelerin yer aldığı eğitim çantaları verdi.

Boya, müzik ve çiftlik hayatı...

3 gün gruplar halinde sergiye gelen öğrenciler, Torku Çocuk Adası ve THY Bilim Teknoloji merkezini gezdi. Çocuk Adası’ndaki atölye çalışmalarına katılan çocuklar, boya yaptı, enstrüman çaldı, maden çıkarmayı ve çiftlik hayatını öğrendi. Öğrencilere eşlik eden Demirören Grubu İş Geliştirme Yöneticisi Elif Şeker, “Demirören Grubu olarak, ülkemiz için çok önemli bir organizasyon olan Expo’nun bir parçası olmak istedik. Onlara eğitim hayatlarında kullanabilecekleri bir eğitim kiti hazırladık” dedi.

Haberin Devamı

İlk kez ilçe dışına çıktılar...

“EXPO’yu gezen gruplarda yaşadığı ilçeden hiç dışarı çıkmamış öğrenciler olduğunu öğrenince ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladık” diyen Şeker, öğrencilerin tespitinde destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Demirören grubu olarak önceliklerinin her zaman yeşil bir çevre olduğuna dikkat çeken Elif Şeker, bu noktada teması ‘çiçek ve çocuk’, sloganı ‘Gelecek Nesiller için yeşil bir dünya’ olan EXPO 2016 ile birçok yönleri nin örtüştüğünü söyledi.