Gazete Vatan Logo

Demirören ailesinden eğitime bir destek daha

TOGEMDER’in projesiyle yurt çapında yüzlerce anaokulu miniklerle buluşuyor. Proje kapsamında Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Tuzla ve Pendik'e, iki yeni okul öncesi eğitim birimi kazandırdı

Demirören ailesinden eğitime bir destek daha

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) aracılığıyla Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in yaptırdığı Tuzla Şükran Demirören ve Pendik Nurhan Aksoy Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in de katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kurulan TOGEMDER, 'Anasınıfsız Okul Kalmasın' projesi kapsamında yurt çapında yüzlerce anaokulunu minik öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Proje kapsamında Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Tuzla ve Pendik'e, iki yeni okul öncesi eğitim birimi kazandırdı. Erdoğan Demirören'in kardeşleri Şükran Demirören ve Nurhan Aksoy Demirören adını taşıyan okul öncesi eğitim birimlerinin açılışı, dün gerçekleştirildi. Tuzla'daki Peyami Safa İlkokulu'nun bahçesine yapılan TOGEMDER Şükran Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi'nin açılış törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören ve kardeşi Şükran Demirören ile Nurhan Aksoy Demirören'in kızı Yasemin Çuhadaroğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Eğitime büyük destek

Açılışta söz alan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Demirören ailesinin eğitim konusunda taşıdığı hassasiyeti takdir ettiğini belirterek, "Sayın Erdoğan Demirören bugüne kadar 92 anasınıfı yaptırarak büyük destekçilerimizden biri oldu. Kuruluşumuzdan bu yana hep yanımızdalardı, bize güç kazandırdılar. Hayırsevelerden aldığımız güç ve destek ile bizler çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. Gülbaran'ın ardından söz alan Şükran Demirören, sözlerine kardeşi Erdoğan Demirören'e teşekkür ederek başladı. Şükran Demirören, TOGEMDER'in okul öncesi eğitim birimleriyle Türkiye'nin dört bir yanında çok büyük bir iş yaptığını belirterek, "TOGEMDER, minicik yavrularımıza çok büyük destek oluyor. Okul öncesi eğitim alan çocuklar mutlu ve bilgili büyük insanlar olacaklar. Canım kardeşim Erdoğan Demirören'e bu mutlu günü bana yaşattığı için candan teşekkür ederim. Eğitim hayatına adım atacak küçük yavrulara kendisi canı gönülden desktek oluyor" dedi.

Haberin Devamı

Açılışta söz alan Yasemin Çuhadaroğlu da ülkenin kalkınmasında en önemli alanın eğitim olduğunu belirterek, "Rahmetli annem Nurhan Aksoy Demirören, hayatını toplum hizmetine adamış, hala faaliyette olan birçok derneğin kurucu üyeliğini üstlenmiş, sivil toplum kuruluşları tarafından yaptığı hizmetlerden ötürü birçok defa 'yılın annesi' ödülüne layık görülmüş yardımsever bir insandı. Maalesef böylesine anlamlı bir günde kendisi aramızda değil. Çok değerli aile büyüğümüz, sevgili dayımız Erdoğan Demirören'in katkılarıyla hayata geçirilen bu eğitim kurumuna ablasının adını vererek annemin ismini ölümsüzleştirdi. Kendisine minnettarım" dedi.

Haberin Devamı

Açılış töreninin ardından Demirören ailesi ve Vali Şahin, törenin gerçekleştirildiği Tuzla Şükran Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi ile Pendik Nurhan Aksoy Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi'ni ziyaret ederek çocuklara hediyeler dağıttı.

Erdoğan Demirören: Az bile yapıyoruz

Törende yeğeni Yasemin Çuhadaroğlu'nun ardından söz alan Erdoğan Demirören de Türkiye için çalıştıklarını belirterek, "Ülkemiz için bu okulları yapmak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla az bile yapıyoruz. Daha çok hizmet vermek mecburiyetindeyiz. Bu güzel günde sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şahin: Kalkınmanın en etkili yolu bilgi

İstanbul Valisi Vasip Şahin törendeki konuşmasında, cüssesinden daha büyük bir okulun eğitime kazandırıldığını ifade ederek, şöyle dedi: "Birkaç yıl öncesine kadar okul öncesi eğitim birimlerinin öneminin farkında değildik. Ancak artık bunun farkına vardık. Bu açılış bu yüzden oldukça önemli. Bilgi ve teknoloji kalkınmanın en etkili yolu. Bilgiyi çoğaltmak ve bilgiyi insanlarımızla buluşturmak çok önemli."

Haberin Devamı