Gazete Vatan Logo

Mahallede savaş çıktı Emircan öldü

Erenler’ ve ‘Demiroklar’ adında iki grup kuran kalaşnikoflu, tabancalı, pompalı tüfekli çeteler giriştikleri çatışmada Küçükçekmece’yi savaş alanına döndürdü. 16 yaşındaki Emircan iki grup arasında kalıp çatışmanın kurbanı oldu

Mahallede savaş  çıktı Emircan öldü

Küçükçekmece Sefaköy İnönü Mahallesi’nde yoldan geçen 16 yaşındaki Emircan Açıkgöz’ün ölümüyle sonuçlanan çatışmayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. İki grup arasında, bölgede “rant” kavgası sebebiyle çıktığı belirtilen silahlı çatışma ile ilgili İstanbul polisi çalışma başlattı.

Polis, çatışmanın fitilini geçtiğimiz salı gecesi İnönü Mahallesi Cengizhan sokaktaki silahlı kavganın ateşlediğini belirledi. Edinilen bilgiye göre kendilerine ‘Demiroklar’ diyen gruptan Emrah D. ile yine kendilerine ‘Erenler’ olarak tanıdan gruptan Adem D. ve Serkan K. geçtiğimiz gece yolda karşılaştı. Aralarında daha önceden husumet bulunan şüphelilerden Emrah D. ve Adem D., Serkan K.’yı silahla yaralayarak olay yerinden kaçtı.

Bu kavganın ardından iki grup üyeleri önceki gece 22.30 sıralarında tekrar karşı karşıya geldi. İki grup arasında uzun namlulu silahların da kullanıldığı çatışma çıktı. Bu sırada 16 yaşındaki Emircan Açıkgöz’ün bulunduğu araca çok sayıda mermi isabet etti.

Açıkgöz’ün sol göğsü, sol omuzu, sağ eli ve boynuna isabet eden kurşunlarla yaralandığı öğrenildi. 16 yaşındaki Emircan yaralı olarak ambulansla kaldırıldığı bir özel hastanede hayatını kaybetti. Yaşanan silahlı kavga sonrasında Olay Yeri ve İnceleme Şube Müdürlüğü yaptığı incelemelerde 2 tabanca, 100 farklı çaplarda kovan, 6 Kalaşnikof mermisi kovanı bulundu. İncelemede 9 araç, 2 ev ve 1 işyerine mermi isabet ettiği belirledi.

Haberin Devamı

Polis ekipleri, ‘Demiroklar’ grubundaki şüphelilerin adreslerine dün gece saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Yapılan operasyonlarda Murat A. (31), Mustafa U.(20), Ethem U.(42), Tugay G.(23), Emrah D.(28) ve Yakup D. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 tabanca, çok sayıda mermi ele geçirildi.

Karakol arka sokaktaydı

Küçükçekmece’de iki grup arasında çıkan çatışmada yoldan geçerken kurşunların hedefi olan 16 yaşındaki Emircan Açıkgöz’ün cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Acılı baba Hacı Açıkgöz, “Hadi benim oğlum bir şekilde; ama başka çocuklar gitmesin. Karakolun bir sokak arkasında oğlumu tarıyorlar. Karakol gelmiyor. Ben çocuğumu ambulansa bindirip gönderiyorum. Böyle bir ülkede yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı