Gazete Vatan Logo

Demirli Sitesi şerefiye çalışmasını tamamladı

Evko Grup, Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketi ile çalışmaya başladı.

Evko Grup, İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Zümrütevler Mahallesindeki 6 Blok ve 248 daireden oluşan arsa tapulu Demirli Sitesini Kentsel Dönüşüm kapsamında dönüştürebilmek için, “Çevre Şehircilik Bakanlığına sunulmak üzere Hazırlanan Gayrimenkul Değerleme Raporu ” ile “Şerefiye Çalışmaları” için Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketi ile çalışmaya başladı.

15 Mart 2015’de By Otel Kozyatağın’da gerçekleşen Genel Kurul’da Vizyon Taşınmaz Değerleme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mete GÜLBAŞ,Firmanın 2002 yılından beri Gayrimenkul/makine/gemi/fizibilite/değerleme/ danışmanlık alanında hizmet verdiğini, 2007 yılında SPK’nın,2010 yılında BDDK’nın lisanslı şirketler listesine girdiğini, Kentsel Dönüşüm, şerefiye puanlaması çalışmalarına 2006-2008 yılında kooperatifler ve Fatih Belediyesi’nin Yenikapı bölgesinde kentsel dönüşüm değerleme çalışmaları ile başladıklarını, 2013 yılından beri özellikle 6306 sayılı kanun kapsamında değerleme, şerefiyelendirmeve konumlandırma çalışmaları yaptıklarını söyledi. Şerefiye çalışmaları sayesinde daire sahiplerinin yeni oluşacak projede konumlandırmasının daha sağlıklı yapılabildiğini ve özellikle daire sahipleri arasında yaşanan sorunların çözümünde önemli rol oynadığını vurgulayan Mete GÜLBAŞ, Riskli bina raporu almış her binanın mevcut şerefiye puanlarının bina yıkılmadan önce mutlaka alınması gerektiği, aksi halde bina yıkıldıktan sonra müteahhitle problem yaşanması durumunda geriye dönük puanlama yapılmasının mümkün olamayacağının altını çizdi.

Haberin Devamı

Vizyon Taşınmaz Değerleme A.Ş. Kentsel Dönüşüm Bölümü Müdürü SPK Lisanslı Değerleme Uzmanı Aylin SERTER ise;248 daireden oluşan Demirli Sitesi için yapılan “Bakanlık Değerleme Raporu” ve “Şerefiye Raporu” hakkında kat maliklerine bilgi verdi. Demirli Sitesi için öncelikle önemli parametrelerin ve yüzdesel ağırlıklı puanlarının belirlendiğini, daha sonra her dairenin bu kriterler bazında puanlandırıldığını söyledi. Bu çalışmayı yapabilmek için 2 SPK lisanslı Gayrimenkul Danışmanının yaklaşık 50 daireyi ziyaret ederek konum, manzara ve daire iç alanlarının tespit edildiğini belirtti.

Haberin Devamı