Gazete Vatan Logo

Demirel, kürsüden inerken düştü

9'UNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Antalya'da bugün başlayan 5'inci Ulusal Geriatri Kongresi'nin açılış konuşmasını yaptıktan sonra, kürsüden inerken, merdivenlerden düştü

Korumalarının müdahalesiyle ayağa kalkan Demirel, "Önemli değil, dengemi kaybettim sadece" dedi.

Türk Geriatri Vakfı tarafından `Yaşlılık ve Hastalıkları' konusunda Türkiye'de düzenlenen en geniş kapsamlı kongre olan 5'inci Ulusal Geriatri Kongresi, Antalya Beldibi'ndeki Antedon de Luxe Hotel'de başladı. 10 Eylül'de bitecek ve 400 bilimadamının katıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, konuşmasının ardından günün anısına kendisine verilecek anı plaketini almak üzere kürsüden inerken dengesini kaybederek düştü.

İki korumasının kollarından tutarak kaldırdığı Demirel, Türk Geriatri Vakfı Başkanı Mürvet Kurtaran'a teşekkür etti. Hemen salondan ayrılan Demirel, katılımcıları el sallayarak selamladı. Korumalarının ve Mürvet Kurtaran'ın yardımıyla merdivenleri çıkan Demirel, asansöre binerek odasına çıktı. Demirel bu sırada gazetecilerin soruları üzerine, Lübnan'a asker gönderilmesi konusunu şu sözlerle değerlendirdi:

"Mesele kapanmıştır. TBMM bu meseleyi karara bağlamıştır. Bundan sonrası için askerimize selamet dileriz. Selametle gidip selametle geleceklerdir. Her verilen görevi kahramanca yaptılar. Bu görevi de kahramanca yapacaklar. Allah kolaylık versin."

Terörle ilgili soruları da yanıtlayan Demirel, "Terör maalesef Türkiye'yi rahatsız etmeye devam ediyor. Ama hiçbir şey Türkiye'yi yıldıramaz. Her şeyin hakkından gelmiştir" dedi.

ERDOĞAN'IN SÖZÜ İNCİTİCİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" sözünü de değerlendiren Demirel, "O da çok tartışılır. İncitici bir gaf. Herkesi inciten bu cümle, bu lafın söylenmiş olması iyi oldu diyecek Türkiye'de bir tek kişi çıkmaz. Millet incinmiştir. Üzüntüyle karşılıyorum. Keşke o laf söylenmeseydi" diye konuştu.

Son olarak bir gazetecinin, "Kongreye davet edilmenize alındınız mı, yaşınız da ilerledi. Kendinizi kaç yaşında hissediyorsunuz" sorusuna ise gülerek cevaplayan Demirel, kendisini 50 yaşında hissettiğini söyledi.

Haberin Devamı