Gazete Vatan Logo

Demir ailesi çareyi Avusturya’da buldu

Antalya'da yaşayan Demir ailesinin doğuştan ishal ve kusma şikayeti bulunan 2 çocuğuna Türkiye’de konulamayan tanı, Avusturya’dan geldi.

Demir ailesi çareyi Avusturya’da buldu

Antalya'da yaşayan Demir ailesinin doğuştan ishal ve kusma şikayeti bulunan 2 çocuğuna Türkiye’de konulamayan tanı, Avusturya’dan geldi. Kan örnekleri Avusturya’ya gönderilen ailede EPPCAM mutasyonu teşhis edildi. Avusturyalı doktor Andreas Janecke’den tedavi edilmek üzere davet alan aile, bu ülkeye gidebilmek için yardım bekliyor.

Yardım arayışı sürüyor

Manavgat ilçesinde oturan Emine (34) ile Uysal Demir (35) çiftinin kızları Menekşe (12) ve Melek (2), dünyaya geldiklerinden beri hastalıkla mücadele ediyor. Menekşe’nin doğumundan 10 gün, Melek’in ise 13 gün sonra başlayan rahatsızlığına doktorlar teşhis koyamadı. Emine Demir, hastalık nedeniyle Konya’da hastaneye gittiklerini ancak doktorların teşhiste bulunamadığını aktardı. Demir, oradan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yönlendirildiklerini söyledi. Burada da yaklaşık 2 ay kalan Menekşe’ye hiçbir teşhis koyulamadı. Aile, çocuklarını bu defa Konya Meram Tıp Fakültesi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine götürdü. Bu hastanelerde de çare bulunamadı. Çiftin tedavi arayışı devam ederken, 5 yaşına giren Menekşe, iyileşti ve yaşıtları gibi normal hayat sürdürmeye başladı. Menekşe’nin iyileşmesine anlam veremeyen çift, şimdi ise rahatsızlığı aynı olan küçük kızları Melek’in tedavisine çare arıyor.

Haberin Devamı