Rock’n Roll’un kralı dizi olacak

1950 ve 1960 yıllarında müzik piyasasında fırtınalar estiren rock’n roll’un esfane kralı Elvis Presley’in hayatı dizi olarak televizyona uyarlanıyor. Sanatçının şöhret olma yolunda ilerleyişini, hayatındaki inişler ve çıkışları ölümüne kadar ilerleyen bir süreçte işleyecek dizi, müzik eleştirmeni, Grammy En İyi Albüm Notları Ödülü sahibi Dave Marsh’ın 1982 yılında raflarda yerini alan kitabı “Elvis”ten uyarlanacak. Dizi için titiz bir hazırlık içerisine giren yapımcılar, şarkıcınin müzikal kataloğu, kıyafetleri, otomobilleri, kişisel eşyaları ve arşivi, Graceland ismiyle bilinen Memphis’deki evi de dahil olmak üzere Presley’in hayatında önemli yer tutan eşya ve varlıkları da yapımda kullanabilmek için gerekli anlaşmaları sağlamış.

Rock’n Roll’un kralı dizi olacak

Efsaneyi kimin canlandıracağı henüz bilinmiyor. Ancak diziye destek sağlayan yapımcılar arasında Presley’in eski eşi Priscilla Presley de var.

Bu yıl sinemada da kendini gösterdi

Bir döneminin ABD Başkanlığını üstlenen Richard Nixon ve Elvis Presley’in 1970 yılında Beyaz Saray’daki buluşmasını konu alan “Elvis ve Nixon” bu yıl gösterime giren filmler arasında yer aldı. Tarihte yer edinmiş iki önemli figürü karşı karşıya getiren yapımda Elvis Presley’i Michael Shannon, Başkan Nixon’ı ise Kevin Spacey canlandırıyor. İkilinin bu özel buluşması Elvis Presley’in 1970’de başkan Richard Nixon’a tam 6 sayfalık bir mektup yazarak Beyaz Saray’ı ziyaret etmek istediğini bildirmesi ve Nixon’ın da bu isteğe olumlu bir dönüş yapmasıyla gerçekleşmiş. Yönetmen Liza Johnson’ın yönettiği bu film de ikili arasındaki görüşmeye odaklanıyor. İşin içinde Kevin Spacey’in olması işi benim için daha da dikkat çekici bir noktaya taşıdı.

Haberin Devamı

Rock’n Roll’un kralı dizi olacak

ABD Eski Başkanı Richard Nixon ve rock’n’roll’un kralı Elvis Presley’in buluşmasını ölümsüzleştiren bu fotoğraf, “Amerikan Ulusal Arşivi”nde bugüne kadar en çok aranan fotoğraf olma özelliği taşıyor.

Rock’n Roll’un kralı dizi olacak
Rock’n Roll’un kralı dizi olacak

DİĞER YENİ YAZILAR