30’uncu yaş şerefine özel kitap

Efsanevi müzisyen David Bowie’nin 20. yüzyılın en ilham verici ikonlarından biri olduğu aşikar. Bu yılın başında 69 yaşındayken hayata gözlerini yuman Bowie sadece müziğiyle hafızalara kazınmadı. Beyazperdede oldukça ilginç rollerle izleyici karşısına çıktı ve oyunculukta da ne denli başarılı olduğunu kanıtladı. Bunların en önemlilerinden biri şüphesiz ki Jim Henson imzalı film Labirent (Labyrinth). David Bowie ve sinema deyince, Goblin Kralı Jareth rolü akla ilk gelenlerden. Filmin müziklerinde de David Bowie imzası var elbette.

30’uncu yaş şerefine özel kitap

Unutulmaz bir film!

Sinemanın kült yapımlarından biri olarak kabul gören Bowie ile özdeşleşmiş 1986 yapımı Labirent bu yıl otuzuncu yaşını kutluyor. Daha önce Star Trek’e dair yazdığı kitaplarla bildiğimiz Paula M Block ve Terry J Erdmann ikilisi bu defa da The Muppets’ın yaratıcısı Henson’ın fantastik sinemaya kattığı büyük bir eser olan filmin otuzuncu yaşı şerefine özel bir kitap hazırladı. Dikkat çeken kostümleri, ilginç karakterleri ve müzikleriyle tüm zamanların en beğenilen filmlerinden olan Labirente’e dair bugüne kadar hazırlanmış en kapsamlı kitap “Labyrinth: The Ultimate Visual History”nin ön satışı Amazon üzerinden başladı bile. 18 Ekim’de ise raflarda yerini alacak. Kitap, filmin setinde çekilmişler de dahi, bugüne dek hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflar, skeçler ve başrol oyuncularından Jennifer Connelly, Jim Henson’ın oğlu Brian Henson, filmin konsept tasarımından sorumlu Brian Froud ve yapımcılarından George Lucas’ın da aralarında yer aldığı röportajlardan oluşuyor.

Haberin Devamı

1986 yapımı bir kült

30’uncu yaş şerefine özel kitap

Yakın zamanda beyazperdeye yeniden döneceği haberleri de gündeme gelen Labirent’te 15 yaşındaki Sarah bir gün okuduğu kitaptan da etkilenerek, ağlamasından rahatsız olduğu kardeşinin kaybolması dileğinde bulunur. Mucizevi bir şekilde dileği gerçekleşir. Kardeşi Goblinler tarafından kaçırılır. Kardeşini bulmak için ise tuhaf yaratıklar ve sayısız tehlikeyle dolu illüzyonlar labirentine girmesi ve labirentin göbeğinde yeralan Goblin Şatosu’na ulaşıp kralın esir aldığı kardeşini kurtarması gerekmektedir. Yeni çekilecek yapım nasıl olur bilmem ama şayet izlemediyseniz 1986 yapımı bu fantastik filme mutlaka zaman ayırın derim.

Haberin Devamı

Beyazperdeye dönecek!

Gelen haberlere göre döneminin en çok dikkat çeken yapımları arasında yer alan “Labirent” filminin tekrar çekilmesi için çalışmalara başlandı. Devam filmi niteliğinde olacağı bildirilen film hakkında henüz başka bir bilgi yok.

DİĞER YENİ YAZILAR