Beklenmeyen Şahit dizi olacak!

Vefatının ardından kocası Max Mallowan’ın, Agatha Christie için “Hayata keyifle ilham veren hayal gücü kuvvetli, yaratıcı bir zihnin yanında huzur içinde yaşamanın ne demek olduğunu bilen çok az erkek vardır.” demiş. Ancak onun bu yaratıcı zihni okuyucusuna huzurdan ziyade gerilim yüklü bir merak duygusu yaşatıyor ki okurun istediği de bundan başka bir şey değil şüphesiz... Polisiye kraliçesinin ölümsüz eserlerinin televizyon ve sinemaya yansımaları da uzun yıllar bitmeyeceğe benziyor. Geçtiğimiz yıl Christie’nin eserlerinin televizyon hakkını satın alan BBC, ilk olarak beklenen ilgiyi pek görmese de altı bölümlük Suç Ortakları (Partners in Crime) dizisini izleyici karşısına getirmişti. Sonrasında yazarın en çok satan ve en sevilen kitabı On Küçük Zenci’nin (And Then There Were None) üç bölümlük mini dizi uyarlamasını yayınlamıştı ve geri dönüşümlerden oldukça memnun kalmıştı. Şimdi ise Christie’nin, konusu, cinayetle suçlanan bir adamın duruşması üzerine kurulu olan 1925’te yazılmış kısa hikaye “Beklenmeye Şahit” (The Witness for the Prosecution) BBC tarafından dizileştiriliyor. İki bölüm halinde yayınlanacak diziyi hazırlayan kişi, On Küçük Zenci’de de imzası bulunan Sarah Phelps.

Haberin Devamı

Beklenmeyen Şahit dizi olacak

1957 yapımı uyarlamanın sloganı: “Böylesine meraklı bir gerilim ancak 50 yılda bir görülür!”

Tek mekan!

Zamanında ilk olarak tiyatro oyunu olarak sergilenen hikaye, farklı dönemlerde telivizyon ve sinemayla da buluşmuş, 1957’de film olarak çekilmiş ve en iyi film ve en iyi yönetmen de dahil tam 6 dalda Oscar’a, 5 dalda da Altın Küre’ye ve BAFTA’ya aday gösterilmişti. Mahkeme salonunda geçiyor olmasıyla 12 Kızgın Adam’ı (12 Angry Men”)anımsatan film, tıpkı onda olduğu gibi olağanüstü oyuncukular ve sürükleyici konusu ile izleyiciyi içine almayı başarıyor... Onu da bir izleyin derim... 1982 yılında televizyon için yeniden çekilen “Beklenmeyen Şahit” bakalım bu mini dizi ile umduğu başarıyı bulacak mı? Benim umudum var...

Beklenmeyen Şahit dizi olacak

Shakespeare’in kitapları ve İncil’den sonra en çok satılan kitapların yazarı kabul edilen Christie, gala gecelerinde fazla heyecanlı olunduğundan, 1953’te Beklenmeyen Şahit’in (Witness for the Prosecution) ilk gecesinin tadını çıkardığı tek ilk gece gösterimi olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR