Dahileri bir de Nat Geo’dan izleyelim!

Dünya çapında 164 ülkede, 27 dilde ve 290 milyonun üstünde evde izlenebilen belgesel kanalı National Geographic Channel bir yeniliğe imza atıyor ve ilk kurgulu dizisi “Genius” ile izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Daha önce mini dizi Saints & Strangers ile bu alana da küçük adımlarla yaklaştığnıın sinyalini veren kanal, ilk sezonu önümüzdeki yıl yayınlanacak “Genius”ın çekimleri için kolları sıvadı. Her sezonunda farklı bir hikaye işlenecek olan dizi, isminden de anlaşılacağı üzere dünya tarihine şekil vermiş ve işleri ile tarihe geçmiş yaratıcıları ve dahileri konu alacak.

Dahileri bir de Nat Geo’dan izleyelim

Açılış Einstein ile!

Dizinin açılışı ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın hayatı ile olacak. Walter Isaacson’ın kaleme aldığı “Einstein: Yaşamı ve Evreni”nden, Noah Pink’in senaryolaştıracağı yapımın ilk sezon yönetmenliğini ise Nobel ödüllü Amerikalı matematikçi John Nash’in hayat hikayesini anlatan Akıl Oyunları filmiyle Oscar’a layık görülen Ron Howard yapacak. 10 bölümden oluşacak ve çekimleri çok yakında Prag’da start alacak dizinin ilk sezonunda gelenekleri yıkarak akıl almaz bilimsel buluşlara imza atan Einstein’ın başarıları anlatılırken bir yandan da politik duruşu, sorunlu evliliği ve karmaşık özel hayatı da gözler önüne serilecek. Ron Howard’ın, 2007 yılında “Da Vinci Şifresi” filmi ile Akademi Ödüllerinin tersine yılın en kötü film, yönetmen ve oyuncularına dağıtılan Altın Ahududu Ödülleri’ne (Razzie), En Kötü Yönetmen dalında aday gösterildiğini hatırlasak da , bu işten alnının akıyla çıkacaktır... Bekleyelim, görelim!

Haberin Devamı

Dahileri bir de Nat Geo’dan izleyelim

‘Umarım gelecek dehalara ilham olur’

Projeyle ilgili “Daha önceden “Çığır Açan Buluşlar” ve halen daha yapım aşamasında olan “Mars” gibi başarılı yapımlara beraber imza attığımız Nat Geo ile Einstein’ın deha ve gizemli hayatını deşifre ederek izleyici ile buluşturmaktan ötürü çok heyecanlıyım, umarım ki Einstein’ın ve bu seri ile gündeme gelecek diğer dehaların hikayesi gelecek Einstein’lara ilham olur.” şeklinde konuşan Ron Howard’a yapımda Brian Grazer ve Francie Calfo eşlik edecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR