Efsane kadro Lynch albümü için bir arada!

Film Noir akımının önde gelen temsilcilerinden, “bilinçdışının yönetmeni” olarak anılan David Lynch için on parmağında on marifet bir sanat adamı desek yeridir.

Yönetmenliği, ressamlığı yanında müzisyen yanıyla da dikkat çekmeyi başaran Lynch için geçtiğimiz yıl Los Angeles’ta, David Lynch Foundation’ın kuruluşunun 10’uncu yılını kutlama amacıyla özel bir konser düzenlemiş, aralarında, Lykke Li, Moby, My Morning Jacket, Jim James, Karen O, Duran Duran, Twin Peaks ve Sky Ferreira gibi isimlerin yer aldığı birçok ünlü müzisyen bir araya gelip David Lynch’in yapımlarında yer alan şarkıları seslendirmişti.

Efsane kadro Lynch albümü için bir arada

Açılın! “The Music of David Lynch” geliyor!

15 Nisan’da, yani yarın, bu konserde kaydedilen şarkılar, “The Music of David Lynch” ismiyle müzikseverlerle buluşacak. David Lynch’in “A Poem of Unknown Origin” şarkısıyla yer aldığı albümde 16 şarkı yer alıyor. Amerikan sinemasının bu aykırı adamının ilk albümü “Crazy Clown Time”.

Aslında müziğe yönelik ilk çalışması gibi görülse de, sanatçının müzikle olan ilişkisi 2011 yılında piyayasa çıkan bu albümden daha eskilere dayanıyor. Çok uzun yıllar müzik mühendisi olan Dean Hurley ile çalışan Lynch, filmlerine gösterdiği özeni müziğe de göstermiş ki zaten tıpkı filmlerinde yer alan o gizem, karanlık ve tekinsizlik hissini şarkılarına da yansıtıyor.

Haberin Devamı

Şimdi ise meraklısıyla buluşacak “The Music of David Lynch” kulaklığımızı takıp baharın içinde yürürken bize eşlik edecek. Eminim ki havanın ve müziğin birbirine tezatlığıyla farklı bir yolculuk sunacak. Gelsin bakalım...

Tom WaIts rahip olacak

Müziğin sıradışı isimlerinden Tom Waits’den bir oyunculuk haberi var! Çatallı sesiyle kulakların pasını silen ikonik sanatçı, daha önce The Simpsons, The Imaginarium of Doctor Parnassus, Mystery Men, Seven Psychopaths, The Book of Eli,Wristcutters: A Love Story ve tabii ki Jim Jarmusch filmleri başta olmak üzere birçok projede oyuncu olarak sevenlerinin karşısına çıkmıştı. 66 yaşındaki yorulmak bilmeyen Waits, şimdi ise Alfonso Gomez-Rejon’un yönetmenliğini üstlendiği “Citizen” dizisinde Cesar isimli bir rahibi canlandıracakmış. Rahiplik de yakışır doğrusu...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR