Frank Sinatra “100 yaşında”

Gülen yüzü kadife sesi, oyunculuğu ve aşklarıyla tıpkı “My Way” şarkısında dediği gibi, hayatı dolu dolu yaşamış Frank Sinatra’ya “iyi ki doğdun” diyelim!

20. yüzyılın gülümseyen efsane sanatçısı Frank Sinatra bundan tam 17 yıl önce 1998 yılında aramızdan ayrılmasaydı 12 Aralık’ta 100’üncü yaşını kutluyor olacaktı. Gülümseyen yüzü dedim çünkü; gülümsemediği bir fotoğrafına rastlamak oldukça güç... Bir de elindeki sigarayı unutmamak lazım... Tamam, sağlığa zararlı, içmeyelim, içenlere içmemelerini önerelim ancak, itiraf etmeliyiz ki bazı insanalara sigara içmek oldukça yakışıyor... Sinatra da onlardan biri... Burada da, elinde sigarasıyla dünyaya meydan okuyan tavrı ve gülümseyen yüzünün yer aldığı bir fotoğrafını kullanmak isterdim fakat, malum; yasaklar, kurallar...

Yaşadığı döneme damga vurdu!

Yaş itibariyle yaşadığı dönemi ıskalamış olanlardan biri olsam da, -çocuktum- bugün oturup ondan bahsediyorsam, bu demek oluyor ki, o da ölümsüzler kervanında yer alan isimlerden. Gerçek adı Francis Albert Sinatra olan sanatçı 1940’lardan ölümüne dek, muhteşem sesi, oyunculuğu, çalkantılı aşk hayatı ve gizemli karakteri ile döneme damga vurdu. 1935’te The Hoboken Four isimli bir grupla katıldığı yarışmada birinci oldu ve tam 4 yıl sonra 1939’da “From The Bottom Of My Heart” isimli ilk plağını yayınladı. 1942’de “Your Hit Parade” radyo programında seslendirdiği şarkılarla ününe ün katmayı ve daha geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Sinemada ise yıldızı 1949 yılında rol aldığı müzikal “On The Town” ile parladı. Sonrasında ise ilk Oscar adaylığında, “From Here To Eternity” filmi ile “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü. Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford gibi müzisyen ve oyuncu olan dostlarıyla birlikte “The Rat Pack” ile yirmiyi aşkın filme imza attı.

Haberin Devamı

Frank Sinatra “100 yaşında”

Aşk hayatıyla da ilgi çekti!

Müzikte ve oyunculuktaki başarısının yanısıra, özel hayatı hakkında konuşmaktan hoşlanmasa da aşklarıyla da göz önünde olan Sinatra dört evlilik yaptı. Ancak sayısız ünlü isimle de aşk yaşadı. My Way, Strangers In The Night, Something Stupid, All The Way, The Lady is a Tramp, I’m A Fool To Love, New York New York, Witchcraft, How Insensitive gibi şarkılarıyla büyük bir hayran kitlesine sahip olan “The Voice” lakablı Sinatra 9 Grammy Ödülü, 60 film, 578 yayınlanmış şarkı ve 1.800 kayıt ile günümüzde de en çok konuşulan sanatçılardan biri... Daha uzunca yıllar da böyle olacaktır...

Haberin Devamı

“Sinatra 100 - An All-Star GRAMMY® Concert” bu akşam Power TV’de!

Frank Sinatra hayranlarının büyük bir merakla beklediği“Sinatra 100 — An All-Star GRAMMY® Concert”, saat 20.00’de Power TV’nin Digitürk 100, D Smart 119 kanallarından ve uyduda Türksat- 4 A Batı kapsama alanından izlenebilecek. Tekrarı ise 27 Aralık Pazar günü saat 21.00’de yayınlanacak.

Özel bir konserle anılıyor!

Dünyaca ünlü efsane sanatçı Frank Sinatra’nın 100’üncü doğum günü dünya çapında çeşitli etkinlik ve organizasyonlarla kutlanıyor. Frank Sinatra’yı anma şölenine dönüşen 100. Yaş günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen en önemli etkinliklerden biri de “Sinatra 100 — An All-Star GRAMMY® Concert”. Grammy Ödüllü dünyaca ünlü sanatçılar Lady Gaga, Celine Dion, Alicia Keys, Tonny Bennett, Zack Brown, John Legend, Carry Underwood, Harry Konick JR “Sinatra 100 — An All-Star GRAMMY® Concert”de muhteşem performansları ile unutulmaz Frank Sinatra şarkılarını seslendiriyorlar. Frank Sinatra’nın doğum günü anısına hazırlanan bu çok özel konser bu akşam saat 20.00’de Vakko sponsorluğunda Power TV’den yayınlanacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR