Bir nergis kadar tatlısın canım!

Geçtiğimiz günlerde Hollywood’da bir aktörün HIV virüsü taşıdığı ile ilgili iddialar ortaya atılmış, nihayetinde de bu ismin Charlie Sheen olduğu söylentisi yayılmıştı. Bu dedikodular üzerine Sheen, bir sabah programına katılarak, “Evet HIV pozitifim” açıklamasıyla söylentilere noktayı koymuş oldu. Two and a Half Men dizisiyle gönüllerde taht kuran 50 yaşındaki Sheen, diziden yapımcıya hakaret ettiği gerekçesiyle 2011 yılında çıkarılmıştı. Bu da demek oluyor ki hastalığını dört yıldan bu yana bildiğini söyleyen Sheen için o dönemler oldukça sarsıcı geçmiş olmalı.

Tek isim o değil!

Bu hastalığın pençesine kapılan tek ünlü isim Charlie Sheen değil elbette... Aslına bakılırsa böyle bir hastalığın varlığından birçok insan Hollywood’un en gözde aktörlerinden biri olan Rock Hudson’la birlikte öğrendi. Hudson 1984 yılında AIDS’e yakalandığını açıklamasının ardından sadece 1 yıl daha yaşayabildi.

Yine aynı yıl kariyerinin en parlak dönemlerini yaşıyan Rus balet Rudolf Nureyev HIV virüsü taşıdığını öğrendi. Ancak Hudson’ın aksine bu gerçeği saklı tutmayı tercih ederek, 1993’te Fransa’da hayata veda etti. O dönemin en gözde mankeni olarak tanına Gia Carangi de 1986’da AIDS kurbanı oldu. Yönetmenler Derek Jarman, Tony Richardson ve oyuncular Amanda Blake, Anthony Perkins da AIDS nedeniyle hayatını kaybedenler ünlü isimler arasında.

Haberin Devamı

Asla unutulmaz!

Ancak tüm bu isimler dışında öyle bir isim var ki, onu satır aralarında geçirmek büyük haksızlık olur... Tam 24 yıl önce bugün müzik dünyasının efsane ismi Freddie Mercury AIDS’in yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Uzun yıllar hastalığını saklayan Mercury ölümünden sadece 24 saat önce basın açıklamasıyla hayranlarına bu üzücü bilgiyi vermişti. Menajeri ile birlikte “Son iki hafta boyunca basında yapılan yoğun varsayımlar üzerine, testlerimin HIV pozitif çıktığını ve AIDS taşıdığımı onaylıyorum. Bu bilgiyi bugüne dek gizli tutmamın, yanımdakilerin mahremiyetini korumak adına doğru olacağını düşünmüştüm. Fakat artık, dostlarımın ve dünya çapındaki hayranlarımın gerçeği bilme vakti gelmiştir ve umarım herkes bu korkunç hastalıkla mücadelede doktorlarıma katılacaktır. Mahremiyetim benim için her zaman önemli olmuştur ve fazla röportaj vermememle ünlüyümdür. Bu tutumum bundan sonra da böyle devam edecektir, lütfen anlayışla karşılayın.” açıklamasını yapmışlardı.

Haberin Devamı

Vedası erken oldu!

Sesi, şarkıları, şovları, sahnedeki duruşu adeta dünyaya bu iş için gönderilmiş özel bir insan olduğu herkesce kabul görmüş Mercury, öldüğünde sadece 45 yaşındaydı. Aramızdan çok erken ayrıldı ancak inanıyorum ki o muhteşem sesini her dinlediğimizde bir yerlerde bize eşlik edip o da mırıldanıyor... Canlı canlı izlemek ayrıcalığını yaşayamadığım için kalpten üzüldüğüm tek isim... Bir röportajında “Bir nergis kadar Gay’im canım” demiş ya, ben de ona diyorum ki; aynı zamanda bir nergis kadar tatlısın, beyaz atletin yakıştığı tek erkek Freddie!

DİĞER YENİ YAZILAR