Olive Kitteridge mutfağında kadınlar var!

Olive Kitteridge mutfağında kadınlar var

Geçtiğimiz hafta ekran yolculuğuna başlayan HBO imzalı mini dizi “Olive Kitteridge” izleyiciden tam not almışa benziyor. Zira işin mutfağına ve ödüllere bakınca bu hiç şaşırtıcı değil... Tom Hanks’in de yapımcılar arasında yer aldığı dizi Elizabeth Strout’un 13 kısa hikâyeden oluşan aynı adlı romandan uyarlama. Hikâyeyi senaryolaştıran isim ise TV için çektiği Normal filmi ile Emmy kazanan ve önceleri Mad Men için çalışmış Jane Anderson. Başrollerdeki Frances Mcdormand ve Bill Murray’ın usta oyunculuklarıyla dikkat çeken dizinin yönetmen koltuğunda ise Lisa Cholodenko oturuyor.

Sivri dilli bir öğretmen

Hikâye yazarı, senaristi ve yönetmenine bakacak olursak, “Olive Kitteridge”ın mutfağında kadınlar var diyebiliriz... Dizi 13 öyküden oluşmasına karşın, merkezinde diziye adını veren karakter, onun ailesi ve yaşadıkları yer alıyor. Sert görünümünün altında yumuşacık bir kalbi olan Olive, inatçı, patavatsız ve disiplinli bir matematik öğretmeni. Kocası Henry ise uysal, hoşgörülü, kibar bir eczacı. Olive evdeki mutsuzluğunu etrafına yansıtmış bir kadın. Meslektaşı Jim ile olan masum kaçamaklarının neden olduğu vicdan azabını bile oğluna yüklenerek yok etmeye çalışıyor. Düşük çenesi ile de yaşadıkları kasabanın sivri karakterlerinden olarak tanınıyor.

Haberin Devamı

İkinci bölümle ekrana gelecek

Doğal bir yaşam ortamında, gündelik kavramlarla ana karakterinin dünyasında bir alan yaratan dizide oldukça dikkat çeken sayısız yan karakter var. Her yaştan insanın mutlaka bir şeyler bulacağı dizi bu akşam saat 23.00’te e2 ekranında ikinci bölümüyle yerini alıyor. Dört bölümden oluşan “Olive Kitteridge” bana kalırsa izlenmeyi gerçekten hak ediyor...

Bu yılın konusu “Ayr/mc/l/k”

BU yıl beşincisi düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali” dün akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda “Alias Maria” filmi gösterimi ile başladı. Bu yıl “Ayr/mc/l/k” teması ile sinemaseverlerle buluşacak festival filmleri Beyoğlu Atlas ve Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi sinemalarında 16-22 Ekim 2015 tarihleri arasında izleyici ile buluşacak. 20 Ekim 2015 Salı ödüllerin dağıtılacağı festivalin uzun metraj yarışma jürisisinde Demet Akbağ, Serdar Akar, Yrd. Doç. Dr. Selman Dursun, Sevin Okyay ve Lucie Bader yer alıyor. Altın Koza ve Venedik ödüllerini toplayan “Abluka” filmi de festivalin izleyicisine güzel bir sürprizi olarak sinemaseverlere sunuluyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR