Arda Turan’a sihir yapmak isterdim

DMAX’te ekrana gelecek “Popüler Sihir” programı öncesinde, TV programı için kendini New York’a ışınlayan sihirbaz Antonio Diaz’la hikayesini konuştuk.

Dünya küçük derler. Peki gerçekten öyle mi? Altı Derecelik Ayrılık Teorisi’ne göre, evet. Çünkü bu hipoteze göre bir kişi bu dünya üzerindeki herhangi bir insana sadece 6 kişi uzaktadır. 28 yaşında İspanyol sihirbaz Antonio Diaz bu teorinin içine sihirini katarak yaptığı şovlarla dünyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Birgün uyanıp ben sihirbaz olacağım mı dedin... Nasıl başladı bu hikaye?

Kendimi ilüzyonla ilgilenirken buldum ve sihirbazlık numaraları yapmaya ve bu konu üzerine çalışmaya başladım. Eğer birisi aileme Antonio büyüyünce ne olacak diye sorsalardı cevap kesinlikle sihirbaz olurdu.

İspanya’nın en iyi sihirbazısın. Sıra dünyanın en iyisi olmaya mı geldi?

İspanya’da çok tanınıyor ve seviliyorum ve sihrimi mümkün oldukça çok insanla paylaşmak isterim.

Seni etkileyen ve idol olarak gördüğün sihir ustaları kimler?

Kesinlikle David Copperfield. O sihri “cool” hale getirdi. Onun sayesinde sihirbazlık gerçek yetenek isteyen bir sanat olarak üst sıralarda yer almaya başladı.

Haberin Devamı

İlerleyen yıllarda yeni sihirbazlar yetiştirmek gibi bir düşüncen var mı?

İlerde sahneden indiğim gün diğerlerinin de sihirbaz olmasına yardım etmek isterim.

Altı Derecelik Ayrılık Teorisi’ni gösterilerinde kullama fikri nereden çıktı?

Bir gün 6 derecelik ayrılık teorisini duydum ve çok etkilendim. Bunun çok sihirli bir teori olduğunu hatta bir açıdan da çok romantik olduğunu düşündüm. Onu sihirle bir araya getirirsem çok özel bir program yapabilirim fikri doğdu.

Hawking ile 30 dakika, 3 saat oldu!

Yakın zamanda aramızda ayrılan Stephen Hawking sana 30 dakika vermiş fakat buluşmanız 3 saat sürmüş. Bu doğru mu?
Kariyerimin en önemli anlarından biriydi. Evet 30 dakikalık bir görüşme olacaktı ama sonunda 3 saat oldu ve benim için çok özel bir deneyimdi.
Neymar, Nick Mason gibi ünlü insanları sihirlerinle etkilediğini biliyoruz, peki başka kimler var?
Bir çok ünlü ile tanışma fırsatım oldu ve bunların birkaç tanesi de DMAX sayesinde. Beni seyretmeye gelip fotoğraf çektirmek isteyenler oldu. Eva Longoria, Victoria Beckham, Antonio Banderas ve Prens Harry gibi birçok ünlü ile tanıştım.
Aynı dönemde yaşasaydık ve onu da kurbanlarımdan biri yapabilseydim dediğin isimler var mı?
Her zaman çok büyük bir Beatles hayranı oldum. John Lennon ile tanışmak ve onunla bir numara yapmayı çok isterdim.
TV izleyicisini inandırmak zor!
TV izleyicisini etkileyebilmek zor mu?
Kesinlikle TV seyircileri etkilemek tiyatro seyircisini etkilemekten daha zor. Tiyatroda seyircinin tepkilerini anında görebiliyorsunuz. TV’de ise reytingler gelene kadar reaksyonu göremiyorsunuz. Ayrıca insanlar televizyonda özel efektleri seyretmeye o kadar alışmış oluyor ki sihir programlarını seyrettikleri zaman ilk eğilimleri inanmamak oluyor. Doğru formatı seçmenin ve insanları o ilk inanmama eğiliminden uzak tutacak ve insanlarla bağ kuracak bir hikaye anlatan bir program yapmanın çok önemli olduğuna inanıyorum.
Türkiye’de sihrinle etkilemek isteyebileceğin ünlü bir isim var mı?
Arda Turan’a yapmak isterim. Barcelona’da yaşarken tiyatroda şovumu görmeye geldi. Konuştuk ve kendisinden çok etkilendim ve sevdim.
Gelecek hayalin nedir?
Hayalim sürekli büyümek ve gelişmeye devam etmek ve sihri bir sonraki aşamaya getirmek ve küresel seyirciye ulaşmak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR