Gosling cephesinde neler oluyor?

Her ne kadar bambaşka rollerle hafızalara kazınsa ve ününe ün katmış olsa da Ryan Gosling denildiğinde aklıma gelen ilk karakter Blue Valentine’deki Dean oluyor... Cindy’e olan öfkemi şimdi bile net hissediyorum... İnsanın boğazına yumru gibi oturan filmlerden biri ne de olsa... Ancak Ryan Gosling, Derek Cianfrance’in yazıp yönettiği 2010 yapımı bu filmin ardından elbette birçok güzel projeye imza attı.

Yapımcılığa soyundu!

Bu yıl ‘La La Land’ filmindeki performansıyla Oscar’da en iyi erkek oyuncu adayı olan Ryan Gosling şimdi de yapımcılığa soyunuyor. Kanadalı sanatçı Jeff Lemire’ın 2012 yılında yayınlanan ve yılın en çok satan grafik romanlarından biri olan ‘The Underwater Welder’, kendini bir de bu alanda göstermeyi amaçlayan Gosling’in yapımcılığında sinemaya uyarlanacak. Ödüllü yazar Lemire’ın kariyerinin en özellerinden biri olarak anılan kitap, bir dalgıçın suyun derinliklerinde babasının hayaletiyle karşılaşmasını konu ediniyor. Filmin yapımcı kadrosunda IDW Publishing ekibinden Ted Adams ve Top Shelf’ten Chris Staros’la birlikte grafik romanın yaratıcısı Jeff Lemire da bulunuyor. Ancak Gosling’in filmde rol alıp almayacağı henüz muallakta...

Haberin Devamı

Öte yandan La La Land ile bu yılki tüm ödül törenlerini ziyaret eden Damien Chazelle ve Ryan Gosling’i tekrar bir araya getiren “First Man”in vizyon tarihi de belli oldu. 20 Temmuz 1969’da Apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan olarak tarihe geçen ABD’li Astronot Neil Armstrong’un hayat hikayesini ele alan film, 12 Ekim 2018’de gösterime girecek. Film, James Hansen’in “First Man: The Life Of Neil Armstrong” kitabından senarist Josh Singer tarafından beyazperdeye uyarlanacak filmde, daha çok 1961’den 1969’daki aya ilk adım atışa kadarki döneme odaklanılacak. Damien Chazelle ve Ryan Gosling bakalım 2019 Akademi Ödülleri’ne hazır olması planlanan “First Man”de yine ödül avcılığına çıkacak mı?

Soundtrack albümü geliyor!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 89. Akademi Ödülleri’nde En İyi Yönetmen Oscar’ını alan en genç yönetmen namına erişerek bir ilke imza atan Damien Chazelle‘den bahsetmişken onun cephesinde de farklı projeler yok değil... Chazelle’in 2009 yılında Harvard’da öğrenci olduğu zamanlarda yazıp yönettiği “Guy and Madeline on a Park Bench”in daha önce yayınlanmayan soundtrack’i Milan Records etiketiyle bu ay müzikseverlerle buluşacak. Siyah beyaz yapımın besteleri, La La Land ve Whiplash’in de müziklerini yapan Justin Hurwitz’e, şarkıların sözleri ise Damien Chazelle’e ait. Görünen o ki, Harvard’dan arkadaş olan ikili yıllarca birlikte çalışmaktan vazgeçmemişler... Jerry Quinn, Jason M. Palmer ve Desiree Garcia’nın rol aldığı Guy and Madeline On A Park Bench, yetenekli bir trompetçiyle utangaç bir kızın öyküsünü konu ediyor...

Haberin Devamı

İzlenecekler listesinde!

Tekrar Ryan Gosling’e dönecek olursak, 17 Mart’ta ABD’de vizyona girecek Terrence Malick filmi Song To Song’dan da oldukça etkileyici bir fragman geldi. İç içe geçen iki aşk hikayesini anlatan filmde, Ryan Gosling, Michael Fassbender, Natalie Portman, Rooney Mara, Cate Blanchett, Christian Bale, Benicio Del Toro, Val Kilmer gibi yıldız isimlerin yanında, Iggy Pop, Patti Smith, Red Hot Chili Peppers, John Lydon, Neon Indian ve çok daha fazlası da var... Ülkemizde gösterim tarinibelli değil, İzlenecekler listesinde şimdiden yerini aldı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR