'Mr. Gay Syria' bir başkaldırış hikayesi!

Ayşe Toprak tarafından yazılan ve yönetilen Suriye’den Türkiye’ye göçmüş 2 LGBTİ bireyin, Mahmoud ve Husein’in yaşadıklarından yola çıkarak Suriyeli eşcinsel mültecilerin hayatına değinen “Mr. Gay Syria” belgeseli geçtiğimiz günlerde ilk fragmanını yayınladı. Mültecilerin ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle göç ettikleri ülkemizde yaşadıkları hem kimlik hem de sosyal mücadelelerini konu etmesi belgeseli oldukça dikkat çekici kılıyor.

Mr. Gay Syria  bir başkaldırış hikayesi

Çıkış noktası bir güzellik yarışması

2 yıldan fazla bir sürede çekilmiş belgeselin ana karakterlerinden Hussein Sabat 23 yaşında erkek arkadaşı IŞİD tarafından öldürülmüş bir genç. Aynı zamanda ailesinin baskısıyla evlenmek zorunda bırakılmış Hussein, iki farklı hayatın içinde yaşıyor. Bir diğer ana karakter Mahmoud ise Suriye’nin ilk LGBTİ örgütünün kurucularından biri. Bu iki ismi bir araya getiren Malta’da düzenlenen Mr Gay World yarışması. Türkiye dışında Almanya, Malta ve Norveç’te de çekimleri yapılan belgeselde, her ülkeden bir temsilcinin katıldığı Mr. Gay World’de Suriye adına yer alabilmek için yapıma da adını veren “Mr. Gay Syria” yarışmasını düzenleyen, İstanbul’daki Suriyeli LGBTİ topluluğuna tanıklık ediyor izleyici.

Haberin Devamı

Amacı farkındalık yaratmak

Güzellik yarışması üzerinden, mülteci krizine, aidiyet ve kimlik mücadelesine, aşka değinen, Mr. Gay Syria, eşcinsellerin sesini duyurabilmek, onların da var olduğunu gösterebilmek için önemli bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Henüz post-prodüksyon aşamasında olan belgesel için bir de Kiss Kiss Bank Bank üzerinden yardım kampanyası başlatıldı. Hedeflenen bütçenin yarısına ulaşılan kampanyanın bitmesine sayılı günler var. Destek olmak isterseniz, www.kisskissbankbank. com adresinden kampanyaya ulaşabilirsiniz...

Mr. Gay Syria  bir başkaldırış hikayesi

DİĞER YENİ YAZILAR