Gazete Vatan Logo

Della Miles kimdir? Della Miles nerelidir, kaç yaşındadır? Müslüman mı?

ABD’li sarkıcı Della Miles’in Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için Akçakale’ye gitmesinin ardından sanatçı hakkında merak edilenler de arttı. Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok şarkıcının vokalistliğini yapan Della Miles kimdir? Nerelidir ve kaç yaşındadır? Detaylar haberimizde…

Della Miles kimdir? Della Miles nerelidir, kaç yaşındadır? Müslüman mı?

ABD’li sarkıcı Della Miles’in Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için Akçakele’ye gitmesinin ardından sanatçı hakkında merak edilenler de arttı. Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok şarkıcının vokalistliğini yapan Della Miles kimdir? Nerelidir ve kaç yaşındadır? Detaylar haberimizde…

1 yıl önce Müslüman olup, Muğla’nın Dalyan ilçesine yerleşen Della Miles, Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için Akçakale’ye gitti. Peki Della Miles kimdir?

Della Miles kimdir?

Michael Jackson’ın vokalisti olarak tanınan Della Miles 2018 yılında Türkiye’ye Muğla Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi’ne yerleşmiştir. Köyceğiz’in Çandır Mahallesi’nde 700 m2’lik bir arsa satın alıp, burada çiftlik kurmuştur.

Dünyanın en güçlü sesleri arasında gösterilen Della Miles, Amerika’nın Teksas eyaletine bağlı Houstan’da dünya geldi. Caz piyanisti olan babası sayesinde küçük yaşlarda Miles Davis ve Ella Fitgerald eserleriyle tanıştı. İlk müzik deneyimini kilise korosu ile yaşayan Miles, annesinin de müzisyen olması nedeniyle müzik ortamında büyüse de kriminal hukuk eğitimi de almıştır.

Haberin Devamı

Müzik yapmak için Los Angeles’a taşınmış ve kısa sürede birçok prodüktörün dikkatini çekmiştir. Michael Jackson ile birlikte Sisterella müzikalinde oynamaya başlamış, sonrasında Whitney Houston’a vokalistlik yapmıştır. 2011 yılında ilk solo albümü olan Uncivilized çıkarmıştır.

Müslüm Gürses, Zeki Müren gibi usta isimleri anma albümlerinde de yer alan Della Miles, 2013 yılında ise Murat Kekilli‘nin Gümüş Teller isimli albümündeki Git isimli şarkısına eşlik etmiştir.

Della Miles, Mart 2019'da ise Türkiye'de Müslüman oldu.

Della Miles: ''Çağın vebası İslamofobi...'''

Müslüman olmadan önce konuyla ilgili araştırmalar yaptığı bilinen Della Miles, Müslümanlık ve İslam dini hakkında ''Dünyanın birçok yerinde İslamafobi bir hastalık gibi yayılıyor. Bunun en vahşi örneğini Yeni Zellanda'da gördük. Kanımız dondu... İçimiz parçalandı... Çağın vebası sevgisizlik ve hoşgörü eksikliği. Bunun tam tersi İslamsa sevgi ve hoşgörü dini. Bir kedi incinmesin, uyanmasın diye kıyafetini kesen Hz. Muhammed'in inancını benimsemek beni çok mutlu ediyor. Verdiğim karardan dolayı son derece huzurluyum. Allah beni hayatımın en güzel günlerinde İslam'la ödüllendirdi.'' sözleriyle duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı