Gazete Vatan Logo

Delirdiğine değdi

Ağaoğlu’nun 2013’te durdurulan Bakırköy 46 projesi yeniden başlıyor. “Artık deliliği bıraktık. O yüzden adı 46 değil Central Park olacak” diyen Ağaoğlu, bölgeye yapılacak şehir parkı ve tüp geçitler sayesinde projenin 2 yıl öncesine göre daha fazla değer kazanacağını söyledi.

Delirdiğine değdi

Ağaoğlu’nun Temmuz 2013’te satışa çıkardığı ancak Aralık 2013’te mühürlenen ‘Bakırköy 46’ projesi, üst mahkemenin kararı bozmasının ardından yeniden satışa çıkıyor. Şu anda şantiye ve satış ofisi yeniden kurulan projenin Mart ayında satışa başlaması planlanıyor. Bakırköy 46’nın adı da Central Park İstanbul olarak değiştirildi. Proje ilk satışa çıkarken, “Bu projeyi hazırlarken beni delirttiler. Bu nedenle projeye akli dengesi yerinde olmayanlara verilen ‘46 raporu’ndan esinlenerek Bakırköy 46 adını verdik” diyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, projesindeki isim değişikliğini “Artık deliliği bıraktık” diyerek açıkladı. Ağaoğlu, projenin aradan geçen 2 yılda hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye yapılacak şehir parkı hem de Marmaray ve tüp geçit gibi projelerle değerini artırdığını, maddi olarak daha kazançlı çıkacaklarını söyledi.

17 Aralık travmaydı

17 Aralık süreci esnasında soruşturmaya da konu olan Bakırköy 46 projesi için İstanbul 8. İdare Mahkemesi ‘yoğunluğu artırdığı’ gerekçesiyle 24 Aralık’ta yürütmeyi durdurma kararı vermiş, Bakırköy Belediyesi de projeyi mühürlemişti. İnşaat ve satışları duran projeden ev alanların parası da şirket tarafından geri ödenmişti. Şimdi projede çalışmaların yeniden başlayacağını açıklayan Ali Ağaoğlu, süreci şöyle anlattı: “Hayatımda 3 büyük dönüm noktası yaşadım. Bunlardan ilki babamla yaşadığım kuşak çatışması, ikincisi 17 Aralık süreciydi. 17 Aralık benim için travmaydı. Üçüncüsü de Bakırköy 46 projesi. En büyük sermayem girişimciliğimdi. Bakırköy 46 projesi bana o yönden çok büyük darbe vurdu. Maddi olarak değil, büyük bir talihsizlik yaşadık. Ama şimdi ilahi adelet yerini buldu. Çünkü bu proje bölgede en masum imarı olan projeydi. Üst mahkeme kararı bozup haklılığımızı tescilledi. Proje yeniden hayata geçecek. Şu anda şantiyemiz ve satış ofisi kuruluyor. Kısa sürede inşaat ve satışlar başlayacak. Kendimize güvenimiz geldi. 2016’da çelik yumruk gibi geliyoruz.”

Haberin Devamı

Proje değer kazandı

Bu süreçte projenin konumunun çok değerlendiğini söyleyen Ali Ağaoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bölgeye şehir parkı yapıyor. Marmaray projesi tam önümüze geldi. Tüp geçit projesi başladı, o da tam önümüzden geçiyor. Çok şey kaybettik gibi görünüyordu ancak şu anda proje çok daha iyi bir noktaya geldi. Manevi zarar telafi edilemez ancak maddi yönden telafi edecek gelişmeler oldu. Daha kârlı çıkacağız ancak keşke bunlar yaşanmasaydı” diye konuştu. Proje, Bakırköy 46 adıyla Temmuz 2013’te satışa çıktığında metrekare fiyatı 9 bin 500 lira seviyesindeydi. Bölgede yaşanan gelişmeler sayesinde yeni fiyatın daha yüksek olması bekleniyor. Ali Ağaoğlu, henüz fiyat çalışması yapmadıklarını ancak 2013 ile bugün arasında bölgede büyük fark olduğunu, fiyatları da buna göre belirleyeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, (ortada) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı (sağda) ve İcra Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir (solda) ile birlikte şirketin yeni projesi, 2016 hedefleri ve şirketteki yeni yapılanma hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Aile yaşamı ön planda

CENTRAL Park projesinde Bakırköy 46’ya göre imar planlarında değişiklik olmadığını ifade eden Ali Ağaoğlu, mimaride bazı iyileştirmeler yaptıklarını söyledi. 2013 yılında ilk projeden ev alanlara da öncelik tanıyacaklarını kaydeden Ağaoğlu, paraları iade edilen müşterileri için özel bir çalışma yapılacağını da paylaştı. Ağaoğlu, “Bu proje en büyük projem değil ancak çok önem veriyorum. Özellikle aile yaşamı ön plana çıkacak. Bu nedenle blok satış da yapmayacağız. Yabancılar bireysel alım yapabilecek. Bakırköy de komşuluk ilişkilerinin geliştiği bir ilçe olduğu için proje 24 saat yaşayan bir site olacak” diye konuştu.

Sanayi yatırımı oğluna emanet

AĞAOĞLU Şirketler Grubu, kurumsal yapısını da geliştiriyor. Grubun 25 yıllık projeksiyonu hazırlanıyor. İnşaat sektörünün yanı sıra farklı sektörlerde de atılacak adımların planlaması yapılıyor. Yönetim Kurulu, İcra Kurulu ve Denetleme Kurulu oluşturulan şirkette gelecek kuşaklar için Aile Anayasası da hazırlanıyor. İnşaatın yanında sanayi yatırımlarına da ağırlık vereceklerini belirten Ali Ağaoğlu, “Sanayinin başına oğlum Alican geçti. Şimdi Düzce’de bir çimento fabrikası kurmak için çalışıyor. Yenilenebilir enerjide de büyük atılımlar yapacağız” diye konuştu. Ağaoğlu, inşaatta ise 2.5 milyar liralık satış hedefi koyduklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Ekonomide hava iyimser esecek

ALİ Ağaoğlu, inşaat sektörünün tekrar hareketlenmeye başladığına ve lansman etkinliklerinin arttığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye özellikle son 2 yıldır farklı bir süreç yaşadı. 2016 Mart ayından itibaren Türkiye’nin büyümesinin tekrar yüzde 5’lerin üzerine çıkacağını ve sektörün de buna katkı yapacağını düşünüyorum. Bunlar iyi gelişmeler. Demek ki önümüzdeki günlerde daha iyimser bir havanın eseceğinin işareti. Türk ekonomisine her zaman güvendim, güvenmeye de devam edeceğim. Dünyada ve bölgemizde bir kaos var. Türkiye’nin, bunun içinden bir yıldız gibi çıkacağına inanıyorum. Bunu da sadece siyasilerden beklemek değil iş adamları olarak bunun önünü açacak yatırımları yapmamız lazım. Oturup beklemekle bir şey olmaz. Türk girişimcisi de zaten burada kendini belli ediyor. Bizim de bu yıl planladığımız çok güzel başka hamlelerimiz de var.”