Gazete Vatan Logo

Delilleri yok eden profesör ‘korkmuş’

Gözaltına alınmadan önce bazı delilleri yok etmeye çalıştığı görüntülenen FETÖ şüphelisi Prof. Dr. Tanç, “Sohbet toplantılarının dokümanları vardı” dedi

Delilleri yok eden profesör ‘korkmuş’

Erzurum’da FETÖ soruşturmasında tutuklanan Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç’ın ve gözaltına alınmadan önce delilleri yok etmeye çalıştığı kameralardan tespit edildi.

Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Atatürk Üniversitesinde FETÖ ile bağlantılı kişileri saptamak üzere bazı akademisyenler ile çalışanların faaliyetleri mercek altına alındı. Üniversitenin güvenlik kamera kayıtları incelenince, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Tanç’ın odasındaki bilgisayar kasasını alarak evine götürdüğü, flash bellekleri de çöpe attığı görüldü. Bu doğrultuda Tanç’ın üniversite lojmanlarındaki evine giden ekipler, iş yerinden eve götürülen bilgisayar kasasını ve aynı bölgedeki çöp kutusunda da 3 flash belleği buldu.

İki kez Gülen’le görüştü

Tanç, emniyetteki ifadesinde, FETÖ’nün Atatürk Üniversitesi yapılanması içinde yer aldığını ve Fethullah Gülen ile irtibatının olduğunu da itiraf etti. Elde edilen bilgi ve belgelerin doğru olduğunu kabul eden Tanç, “Ben 2009 yılı sonrasında iki kez Amerika’ya gittim. Bunun yanı sıra Gürcistan ve Azerbaycan’da da bulundum. ABD ziyaretlerimde örgütün Atatürk Üniversitesi imamının ayarladığı randevularla Pensilvanya’da Gülen’le görüştüm. Bu görüşmelerimiz büyük bir alanda gerçekleşti. Bu görüşmeler dışında mektuplar yazarak övücü sözler söyledim” dedi. Çöpe attığı flash belleklerde herhangi bir şey olmadığını ileri süren Tanç, “O flash bellekleri içinde dualar olduğu için saklıyordum. Ayrıca sohbet toplantılarının dokümanları da vardı. Başka gizli bir belge de yoktur. Son zamanlardaki operasyonlar dolayısıyla çok tedirgin oldum. 15 Temmuz ve sonrasındaki gelişmeler beni korkuttu. Bu nedenle elimde bulunan not kağıtları ve flash bellekleri çöpe attım” diye konuştu.

Haberin Devamı