Gazete Vatan Logo

Değişimin şiarı: Yük alamayan yük olmasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da işaret ettiği AK Parti’deki değişimle ilgili bilgi veren Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ataş, “Teşkilatlarımızda görev yapan herkes, Cumhurbaşkanı üzerinden, Başbakan üzerinden yük alma mecburiyetindedir” dedi

Değişimin şiarı: Yük alamayan yük olmasın

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partideki değişim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ataş, il kongrelerinin 2018 Şubat ayı sonunda yapılmasının planlandığını bildirdi. Ataş, “Milletvekilinin, belediye başkanının, il, ilçe başkanının birinci derece yakınlarının”, toplumda “metal yorgunluğu” algısı oluşturan konulardan biri olduğunu vurgulayarak, “Bunlar partimizi zaman zaman yıpratabiliyor. Mümkün mertebe akraba ilişkisi olmayan arkadaşlarımızın yönetimlerde olmasına özen gösteriyoruz” dedi.

‘Çekilmek zorundalar’

Ataş, AK Parti kadrolarının, yorgun olacak insanlarla yol alacak bir yapıya sahip olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Söylenmek istenen budur. Bizim Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız günde 17-18 saat çalışırken, buna ayak uyduramayan veya uydurmak istemeyenler kenara çekilmek zorundadır. Teşkilatlarımızda görev yapan herkes, Cumhurbaşkanı üzerinden, Başbakan üzerinden yük almak mecburiyetindedir. Yük alamıyorsa yük olmaya hakkı yoktur. Biz yük alıcılarız, yük olucular değiliz. Biz Cumhurbaşkanımız üzerinden yük almaya mecburuz, Başbakanımız üzerinden yük almaya mecburuz. İşlerimizi yapmadığımız ölçüde biz onlara yük oluruz. Yük olmak için teşkilatlara gelenler, bu teşkilatların kapısından içeri girmesinler.”

Haberin Devamı

Kimler değişmeli?

“Kongre süreci başlayınca takvimi, taslağı oluşturduk ve 81 il başkanımızı genel merkezimize çağırdık görüş ve kanaatlerini aldık. İl başkanlarımızı ilçeleriyle ilgili tek tek dinledik. Hangi ilçe başkanı görevine devam etmeli, hangisi değişmeli, hangisi değerlendirmeye tabi tutulmalı. Tek tek bu üç kategoride değerlendirme yaptık ve görüşlerini yazdık. Değişmesi gerekenleri not ettik, devam etmesi gerekenleri not ettik. İkisinin arasında kalanları da ‘Değerlendirmeye tabi tutulması lazım. Daha kaliteli, daha başarılı arkadaşımız varsa burada onun da arayışı içinde olalım.’ diye not ettik. Milletvekilleriyle de görüştük. 317 milletvekilini seçim bölgeleriyle ilgili tek tek dinlemeye çalıştık.”

Haberin Devamı

Torpil için gelenler!

Vatandaşların iş taleplerine cevap verememenin sıkıntısını yaşayan teşkilat yöneticilerinin olduğunu belirten Ataş, şöyle devam etti: “Menfaat, çıkar ilişkisi için siyasetin içine girip, o beklentilerine cevap verilmediği zaman işini üçüncü, dördüncü plana atan insanlar var. Toplantılara katılmıyor, verilen görevi yapmıyor. Neden? Bir beklentiyle gelmiş, siyasetin içine girmiş. Ya çocuğunu işe yerleştirmek için gelmiş siyaset yapıyor, ya yakınını bir yere tayin etmek için siyaset yapıyor ya da ‘Siyasetin içine girersem çevremdeki insanlara acaba bir çıkar sağlayabilir miyim’ düşüncesiyle. Gördüğümüz ve izlediğimiz kadarıyla zaman zaman bu tür beklentilerle siyaset yapan insanların da sayısının çoğaldığını görüyoruz. Bu anlayışla siyaset yapanları aykılamak asli görevimiz.”