Gazete Vatan Logo

Değerli eserler Eskidji tarafından satışa sunuldu

Eskidji Müzayedecilik, 26 Ekim Pazar saat 14:00 da gerçekleştirdiği “Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Sanat Müzayadesi’ nde başlangıç bedelleri 100-TL ile 1.500.000-TL arasında değişen değerli ve özenle seçilmiş Tablo ve Gravürleri satışa sundu.

Değerli ve nadide 280 adet sanat eserinin satışa çıktığı müzayedede; Çift olması nedeni ile önemini ve değerini bir kat daha arttıran Osmanlı armalı ve II. Abdülhamit Tuğralı çiçeklikli Endam Aynaları 250.000-TL ye ,Halil Paşa’nın baş yapıtlarından olabilecek Sultan Abdülmecid Portresi isimli Tablosu ise 1.650.000-TL’ye Satıldı. Bunların dışında Naci Kalmukoğlu, Ali Rıza Beyazıd, Mehmet Ali Laga, Nazlı Ecevit, Selahattin Teoman, Naim Uludoğan, Kemal Zeren, Sırrı Eldem, Fikret Kolverdi ve Ayhan Türker gibi Türk Resim sanatı ustalarının eserleri, ayrıca çoğunluğu Melling, Fossati, Schranz ve Preziosi ye ait olan gravürler de yoğun ilgiyle satıldı.

İstanbul Marriott Hotel Şişli'de yapılan açık artırmaya internette www.eskidji.com sitesinden online olarak ve salondan katılım çok yoğundu.