Gazete Vatan Logo

Dedesini ziyaretinde hayatını kaybetti

Ramazan Bayramı dolayısıyla ailesi ile birlikte Safranbolu’da yaşayan dedesine gelen 5 yaşındaki Berkay Efe Ünlü, çöken duvarın altında kalarak can verdi.

Dedesini ziyaretinde hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan Ferit ve Feyza Ünlü çifti bayram dolayısıyla Safranbolu’da yaşayan babaları Nedim Ünlü’nün yanına geldi. Dedelerinin elini öperek bayramlaşan Berat (10) ve Berkay Efe (5) kardeşler ve kuzenleri Emir Ünlü (5) ile Barış Mahallesi Dedeoğlu sokakta bulunan evin önünde top oynamaya başladı. Çocukların top oynadığı sıra evin bahçe kapısı ve duvarı bir anda yıkılması sonrası Berkay ve Emir altında kaldı. Kapının altında kalan Emir Ünlü olayda hafif şekilde yaralanırken, duvarın altında kalan Berkay Ünlü ise ağır yaralandı. Çocukların bağrışmalarını duyan anne ve babaları dışarı çıktıklarında duvar altında kalan çocuklarını çıkararak kendi imkanları ile Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırdı. Durumu ağır olan Berkay Efe Ünlü yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, polis olayla ilgili soruşma başlattı.

Olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, hayatını kaybeden minik Berkay'dan geriye ise terlikleri kaldı.

Haberin Devamı

Dede Nedim Ünlü rahatsız olduğundan evde olduğunu söyleyerek, top oynayan torunlarının üzerine duvarın çöktüğünü söyledi.

Olay anını gözyaşları içinde gazetecilere anlatan Berat Ünlü ise “Biz top oynuyorduk, sonra birden duvar yıkıldı. Berkay Efe ve Emir altında kaldı. Emir kapının olduğu yerde olduğundan çıktı ama kardeşim çıkamadı” dedi.